Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER veslača

Bralić je s kamenjara: inzistira na detaljima, ali nije autoritaran

veslači (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
03.08.2012.
u 22:51

– Dečki su fenomenalni, Bralić je napravio strašnu posadu. Tjelesno su jako spremni, a u čamcu rade kao jedan

Kakav je trener Nikola Bralić, najbolje to ilustrira izjava Iztoka Čopa. Najtrofejniji veslač iz zemalja nastalih raspadom SFRJ (po jedno olimpijsko zlato i srebro te dvije bronce), trenutak nakon što je službeno objavio da završava karijeru, kazao nam je:

– Dečki su fenomenalni, Bralić je napravio strašnu posadu. Tjelesno su jako spremni, a u čamcu rade kao jedan. Kada bi nekad zajedno trenirali, vidio sam, Bralić bi ih svaki dan gnjavio tehničkim detaljima. I to im nosi čamac, super ritam i sinkroniziranost.

Priču o Braliću detaljistu potvrdio nam je i Igor Boraska, naš višestruki olimpijac i član brončanog osmerca iz Sydneya 2000. Njemu je Brale bio trener četiri godine.

– On nije autoritaran tip trenera. Zahtijeva odrađivanje treninga, ali hoće i poslušati savjet iz čamca, ako netko osjeća da bi nešto drugo bilo bolje.

Bralić je rođen prije 60 godina u Dicmu (Prisoj) nedaleko od Sinja. Kao srednjoškolac veslao je u splitskom Gusaru. Studirao je na zagrebačkom KIF-u i veslao za Trešnjevku kada ga je prof. dr. Laštovica preporučio Mladosti kao jednog od najperspektivnijih studenata. Na KIF-u je godinama bio vanjski suradnik, demonstrator na fiziologiji i predavač tehnike veslanja. Na OI su njegove posade dosad osvojile šesto i osmo mjesto, a ovaj je četverac doveo do naslova svjetskog prvaka, pobjednika Svjetskog kupa i, sada, do olimpijskog srebra. (db)

Komentara 1

DU
Deleted user
10:07 04.08.2012.

Nikola Bralić - legendarni trener hrvatskog veslanja, više od 30 godina u kontinuitetu. Želimo ti još puno puta po ovakvih par minuta zaslužene slave!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije