Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklizam

Bradley "The Gentleman" Wiggins osvojio prestižni Tour de France

bradley wiggins
PA/Pixsell
22.07.2012.
u 18:20

Zovu ga Gentleman zbog načina na koji vozi, dominacije, ali i toga što svaki dan razgovara s novinarima, trudi se, nikada se ne diže u nebesa i naprosto je pristupačna osoba.

Španjolac Fernando Alonso pio je šampanjac u nedjelju na Hockhenheimu u Njemačkoj, a na Champs-Elyseesu njime se par sati kasnije polijevao Britanac Bradley Wiggins (32) slaveći svoj prvi naslov na prstižnom Tour de Franceu.

Kada sportaš uz Tour osvoji i šest medalja na Olimpijskim igrama (u Sydneyju, Ateni i Pekingu), jasno je se da se ovdje radi o vrhunskom sportašu. Biciklistu kojem nije bitno vozi li na stazi, u dvorani ili po cesti, preko čavlića... Dapače, nadimak mu je “The Gentleman” zbog načina na koji vozi, dominacije, ali i toga što svaki dan razgovara s novinarima, trudi se, nikada se ne diže u nebesa i naprosto je – pristupačna, normalna osoba, odlika najvećih.

Najpoznatija biciklistička utrka na svijetu završila je, dakako, u Parizu, gdje se prvi puta u povijesti jedan Britanac popeo na vrh svijeta. Iskoristio je i to što je dvostruki prvak Toura Alberto Contador preskočio ovogodišnjui utrku jer odrađuje kaznu zbog dopinga.

– Želio sam završiti posao u stilu! – kazao je Wiggins, koji je bio favorit i prije nego što je počelo. 32-godišnji biciklist iz momčadi Sky Teama je žutu majicu preuzeo nakon sedme etape.

Lani je isti vozač pao i slomio ključnu kost.

– To mi je i bila motivacija, doći na vrh. Samo sam želio osjetiti kakav je to osjećaj biti najbolji. Ljudi misle da sam ja zvijezda, no ja sam još uvijek običan dečko iz Londona – dodao je Wiggins.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:36 23.07.2012.

Wiggins je bio odličan, ali ne bi pobijedio bez pomoći svog Sky tima. Zapravo, Froom je taj koji je imao puno više snage i bio bolji u brdskim etapama, (Wiggins je bolji na kronimetru), ali je Froom morao pomagati Wigginsa i vući ga, a da su mu dozvolili da ostavi Wigginsa Froom bi bio pobjednik, ne samo nekih brdskih etapa već i ukupno. No, kako je ovdje u pitanju timski rad, sve je bilo podređeno Wigginsu. Dobra ekipa, dobar sportaš, odlična sportska priredba.

DU
Deleted user
13:37 23.07.2012.

ispravak :kronometru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije