Naslovnica Sport Ostali sportovi

Braća Sinković postali svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara!

Postali su prva posada koja je osvojila SP u dvojcu na pariće i dvojcu bez kormilara.
15. rujna 2018. u 10:55 19 komentara 4648 prikaza
Martin i Valent Sinković
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL

Braća Sinković svjetski su prvaci u dvojcu bez kormilara! Slavili su u Plovdivu i postali prva posada koja je osvojila SP u dvojcu na pariće i dvojcu bez kormilara.

Priča braće Sinković: 'Nakon raspada SFRJ išli smo na pripreme u Austriju, a mi smo zapitali zašto ne na Peruću'

Nakon godina dominacija u dvojcu na pariće, Sinkovići su sada uzeli zlato u dvojcu bez kormilara. Današnji finale odradili su sjajno i vodili od početka do kraja utrke.

Slavili su se vremenom 6.14.96 i iza sebe ostavili posade Rumunjske i Francuske.

braća sinković U BUGARSKI PLOVDIV Braća Sinković pred novim izazovom: Otputovali na SP

Aktualni olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće u subotu su osvojili svoje peto svjetsko zlato i to u trećoj različitoj disciplini. na počecima karijera su s Damirom Martinom i Davidom Šainom osvajali svjetska zlata u četvercu na pariće 2010. i 2013. godine da bi prelaskom u dvojac na pariće i u toj disciplini stigli do još dva  zlata 2014. i 2015. godine. Nakon osvajanja olimpijskog zlata u dvojcu na pariće u Rio de Janeiru 2016. odlučili su se na promjenu discipline i prelazak sa "scull" na "rimen" veslanje te su već prošle godine osvojili svjetsko srebro u Sarasoti da bi se ove godine uspeli na svjetski tron.

Za braću Sinković ovo je ukupno sedmo svjetsko odličje, imaju i broncu iz četverca na pariće 2011., a usto imaju u olimpijsko srebro iz Londona u četvercu na pariće.

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan