Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Braća Sinković:

Bježimo svima, ali nama zlato ne može pobjeći

Braća Sinković
Foto: PR
07.09.2015.
u 13:05

'Htjeli smo da na OI idemo kao dvostruki svjetski prvaci.'

Na francuskom jezeru Aiguebelette jučer su veslačka braća Sinković još jednom demonstrirala da su najveći hrvatski izglednici za olimpijsko zlato u Rio de Janeiru. Veći čak i od fenomenalne diskašice Sandre Perković, olimpijske pobjednice u Londonu 2012. godine.

Mogli smo mi i još jače

Valent (27) i Martin (26) osvojili su, zapravo obranili, svjetsko zlato pobijedivši ispred drugoplasiranih Litavaca Mascinskasa i Rittera za dužinu čamaca, odnosno dvije sekunde. Hrvatska posada vodila je od početka do kraja potvrdivši status apsolutnog favorita, jednog od najvećih na ovom prvenstvu, nešto u rangu američkog ženskog osmerca koji nije izgubio utrku devet godina.

– Znamo da smo si s ovim nametnuli veliku obvezu za Rio, no to je ono što smo htjeli, da na OI idemo kao dvostruki svjetski prvaci. Stabilni smo u glavi, neće nas to poremetiti – kazala su nam braća nakon intoniranja hrvatske himne.

Prije polaska u Francusku braća su samouvjereno najavila novi pohod na zlato:

– Ako odvezemo onako kako mi možemo, zlato nam nitko uzeti neće.

A upravo se to i dogodilo jer su Sinkovići kontrolirali utrku od prvog zaveslaja. U prvih 1000 metara pokušavali su ih dostići Nijemci Hacker i Kruger, no oni su na koncu postali žrtve vlastitog tempa pa su ih prestigli i Litavci i Novozelanđani.

– Odveslali smo super, a mogli smo i jače da nas je netko stigao. S trenerom Nikolom Bralićem dogovorili smo da startamo jako, da povučemo prvih 500 metara pa da pratimo konkurenciju. Kroz sredinu utrke više smo kontrolirali situaciju odlučivši da ćemo čekati da nas netko napadne. Kada su to učinili Litavci, potegnuli smo i mi da nam se ne približe previše, da se ne ponadaju – prepričao je utrku Valent Sinković.

– Mi možemo pobjeći drugima, ali zlato ne može pobjeći od nas – napisala su braća na svom Facebook profilu.

Među prvim čestitarima na toj stranici bio je Jakov Fak, hrvatski biatlonac pod slovenskom zastavom:

– Kakva dominacija opet. Kapa dolje.

Martin završio peti

Damir Martin, čovjek kojeg su Sinkovići titulirali svojim trećim bratom, osvojio je peto mjesto u finalu samaca. Naslov svjetskog prvaka obranio je Čeh Ondrej Synek, za dlaku ispred olimpijskog pobjednika Mahéa Drysdalea, dok je treći bio bivši svjetski prvak Litavac Mindaugas Griškonis.

– Već ulazak u finale bio je veliki uspjeh, a pred Damirom su tek najbolje godine – kazao je Valent najavivši svoj i bratov povratak u Hrvatsku danas u popodnevnim satima.

>>Braća Sinković obranila titulu, ponovno su prvaci svijeta!

Komentara 1

ZG
zgkreso
17:44 07.09.2015.

Dečki vama iskrene čestitke. Ne brinite što nema više čestitka i komentara. Seljačkoj Hrvatskoj je važno samo loptanje, mamići ,šukeri, i ostala žgadija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije