Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA-HAJDUK 2:1 Loša partija u Maksimiru nije obeshrabrila skaute, Anasa su došli gledati Ajax, PSV, Auxerre, Udinese...

Braća Sharbini u nadoknadi režirala konačni Hajdukov pad

10.05.2009.
u 22:55

Fantastična akcija braće Sharbini u sudačkoj nadoknadi velikog jadranskog derbija donio je slavlji Rijeci, rođendanski raspoloženoj Armadi, ali i Dinamu. Anas i Ahmad režirali su akciju koja je sahranila i posljednju nadu Splićana u naslov prvaka.

Najdraži suparnik
- Da, Dinamo već obje ruke drži na peharu prvaka. Nama je preostalo samo da se koncentriramo na kup. Bez obzira na to kako se rasplelo prvenstva ja sad moram naći način kako da igrače motiviram za kup - priznao je trener bijelih Ante Miše.

Oboljeli dječak Mario Ćurić na utakmici


Dvoboj Rijeke i Hajduka bio je velik za 13-godišnjeg Marija Ćurića, nogometaša mlađih kategorija Kraljevice. Dječak boluje od leukemije, prošao je prvu fazu terapije i zdravstveno stanje mu je bolje, a kako je imao silnu želju da odgleda jadranski derbi, onda mu je to i priušteno. Inače, nogometaši Rijeke Marija su prije tjedan dana posjetili u bolnici. Marijeva je ljubav prema Rijeci i nogometu velika, svi zajedno želimo mu što brži put prema ozdravljenju.(om)

Jadranski derbi Rijeke i Hajduka nije mogao doći u bolji trenutak, bar što se tiče navijača Rijeke, Armade, koja je na današnjem susretu stavili točku na i proslave 22. rođendana. No, nije bio samo zapad pun, sjajne Rijekine igre na Kantridi i niz od devet pobjeda te Hajduk kojeg Riječani najviše vole pobjediti na Kantridi, napunile su tribine podno stijena.

Poznatih osoba nije nedostajalo ni u ložama, predstavnici brojnih stranih klubova Ajaxa, PSV-a, Alkmaara, Auxerrea, Panathinaikosa, Kölna, Udinesea, Siene i kijevskog Dinama došli su gledati Rijekinu zvijezdu Anasa Sharbinija te dvojicu Hajdukovih igrača Kalinića i Gabrića. Mnogi su mislili da će interes za Anasa ponešto splasnuti nakon loše maksimirske partije, no bila je to samo jedna utakmica.

Uoči utakmice na travnjak Kantride nakon deset godina izašao je i Damir Badurina kako bi za rođendan Armadi otpjevao riječku himnu «Najdraža Rijeko».

U 22. minuti Armada je razvila transparente «12. vjerni igrač» uz puno plavo-bijelih zastava i grlatu podršku koja je trajala od prve do posljednje minute utakmice.

Prvo su poluvrijeme obje momčadi bile oprezne, čuvajući svoje mreže. Riječani su bili nešto raspoloženiji u prijatenjama Subašiću, Anas Sharbini otvorio je susret slobodnim udarcem preko gola, a Štrok nešto kasnije ravno u Subašića. Sporni trenutak dogodio se u 19. minuti kada je Anasa Sharbinija nakon ulaska u šesnaesterac za dres vukao Vejić. Kada je Anas konačno pao, sudac Pristovnik mu je pokazao žuti karton. Samo je sreća spasila crveno-plave u 24. kada je Štrok iz slobodnjaka pogodio spoj vratnice i grede.

Pamić vratio Rijeku
U 60. minuti Armada je obilježila bakljadom podno semafora, plavo-bijeli dekor zapadne tribine doista je bio rođendanski. Vratar Mance ponovno je ispao junak kada je odbio loptu koju je Andrić uputio kroz živi zid. To što su se Riječani povukli u nastavku, prepustili igru gostima, obilo im se u glavu u 75.minuti kada je Vejić zatresao mrežu.

Primljeni gol kao da je dao krila domaćima, samo četiri minute kasnije Pamić pogađa nakon ubačaja Fernandeza. Pritisak su bijeli nastavili, ni posve se isplatio - spasitelji su bili braća Sharbini su sudačkoj nadoknadi. Anas je asistirao, Ahmad pogodio za desetu Rijekinu pobjedu zaredom na Kantridi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije