Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božidar Jović:

S pet milijuna eura bili bismo među četiri najbolja u Europi svaki put

PPD Zagreb - Celje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.03.2016.
u 22:33

Mađarska lutrija Szegedu i Veszpremu dala je dva milijuna eura. Zagreb to može samo sanjati

Rukometaši PPD Zagreba pružili su dobar, čvrst otpor (23:24) RN Löwenu, vodećoj momčadi njemačke lige za koju kažu da je uvjerljivo najjača u Europi, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Tko zna, da je bilo barem upola manje promašaja Šebetića i Mandalinića, da je bilo barem upola manje tehničkih pogrešaka, zagrebaši bi izvukli pobjedu, barem minimalnu. No, da bi se eliminirala jedna takva megamomčad kakav je RN Löwen, u čijoj prvoj postavi igraju tek tri njemačka igrača, i to dva krila – Genshaimer i Groetzki i kružni napadač (Pekeler), nije nužno imati puno veći budžet.

Da je zdrav Stepančić...

– Da su nam sada u klubu zdravi Obranović i Stepančić, pobijedili bismo ih bez previše problema, a da nam je ostao Ilija Brozović, onda bismo ih i izbacili iz osmine finala. Ovako, ostali smo bez prave rotacije na mjestima desnog i lijevog vanjskog šutera – istaknuo je Božidar Jović, glavni menadžer PPD Zagreba.

Dobro, ni malo veći budžet ne bi bio loš...

– Naravno. Pa mi bismo s pet milijuna eura potpisali da bismo svake godine igrali završni turnir Lige prvaka. Ovako, s jedva dva, to ne možemo ni obećati. Kako doći do silnih milijuna eura? Ili da se pojave dva-tri velika sponzora ili da nam pomogne država sufinanciranjem. Primjerice, u Mađarskoj je država odlučila pomoći šest-sedam sportova u kojima se očekuju vrhunski rezultati. Onda je ove sezone mađarska lutrija donirala svim rukometnim klubovima prve lige ukupno deset milijuna eura, s tim da su Veszprem i Pick Szeged dobili po dva. Zamislite da mi od naše lutrije dobijemo dva milijuna eura. Složili bismo momčad stani pa gledaj – istaknuo je Jović.

Kad bi barem Zagreb mogao zadržati svoje najbolje igrače. U posljednjih deset godina iz kluba su otišli Terzić (danas u Veszpremu), Vuković (Fuchse), Toskić (Vardar), Blažičko (Lubbecke), Duvnjak (Kiel), Lazarov (Barcelona), Bičanić (Chambery), Vukić (Meškov), Vori (PSG), Kopljar (Barcelona), Šego (Kielce), Štrlek (Kielce), Gojun (Fuchse), Marić (Melsungen), Matulić (Chambery), Pešić (Meškov), Brozović (Kiel) . Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi prošao PPD Zagreb sa sljedećom sedmorkom koja je otišla: Pešić (vrata), Štrlek (lijevo krilo), Matulić (desno krilo), Marić (kružni napadač), Bičanić (lijevi vanjski), Duvnjak (srednji vanjski) i Lazarov (desni vanjski).

Vujović sigurno ostaje

– Ne bi bilo pošteno zadržavati igrače koji u inozemstvu dobiju puno više nego kod nas. Luka Stepančić u PSG-u će dobivati pet puta više nego u Zagrebu. Kad bismo imali budžet da igrače plaćamo 10.000 eura mjesečno, vjerujem da bi svi kvalitetni ostali, a i vratili bismo neke svoje igrače poput Štrleka – kaže Jović.

Dobra je stvar što su svi nadareni igrači koji su trenutačno u klubu potpisali ugovore do 2019. godine – Obranović, Mandalinić, Vujić, Šebetić, Pavlović. To je dobra vijest i za Veselina Vujovića, trenera PPD Zagreba. Ako ostane tako dugo.

– S Vujovićem imamo ugovor za još dvije sezone. Nema razloga da ne ostane u klubu. I sam je rekao da mu je u Zagrebu jako lijepo, pogotovo njegovoj supruzi – istaknuo je Jović.

Možda bi Vujović negdje dobivao puno veću plaću, ali sad kad je izbornik Slovenije i trener PPD Zagreba sve mu je na 100 kilometara. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je bolje u Ligi prvaka igrati pred 15.000, nego u Kataru pred 65 gledatelja.

>> Nije ovo ni izbliza gotovo, idemo ih u Njemačku napasti!

Komentara 1

DO
dommar36
09:52 22.03.2016.

hebes ti sve kad je sve samo lova lova i samo lova...uzas..kuzim sve ali opet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije