Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEČNIK NIJE DOPUSTIO

Božić izgubio svjetsku krunu zbog oka

Stjepan Bozić
VL
22.11.2009.
u 08:35

Ako Stjepan uistinu dobije uzvrat i sa mnom odradi normalne pripreme, obećajem da će biti svjetski prvak – kazao je brat Vlado.

Hrvatski supersrednjaš Stjepan Božić nije uspio iskoristiti priliku karijere. U borbi za svjetski naslov po WBA verziji Hrvat je od njemačkog Kazahstanca Sartisona izgubio liječničkom odlukom. Nakon isteka pete runde službeni liječnik procijenio je da je Hrvatovo lijevo oko toliko zatvoreno da ne može nastaviti borbu.

– Ne, ne, ne... pa dopustite mu da se bori! – vikao je iz Božićeva kuta Stjepanov brat Vlado.

– Ja sam OK, ja sam OK, dobro vidim... – molećivo je glavnom sucu ponavljao 35-godišnji Zagrepčanin.

Nažalost, borba je ipak prekinuta, a pojas prvaka je visoko u zrak podignuo Dmitrij Sartison. On je u drugoj rundi Božića, čini se nehotice, udario čelom u oko. Potom je na to mjesto uputio i pokoji direkt pa su se Stjepanovi izgledi za konačni uspjeh počeli naglo kopniti.

– Sudac nije trebao prekinuti borbu, vid mi nije bio pomućen, a za tih pet rundi zaslužio sam uzvrat – kazao je Stjepan.

Božiću je uzvrat, još u ringu, obećao Sartisonov promotor Kohl čemu je svjedočio i brat Vlado:

– Tek kada sam kasnije vidio pravo stanje te ozljede složio sam se s prekidom. Srećom, s njegovim okom je sve u redu, to je samo velik hematom. S obzirom da je brat za ovu borbu bio nespreman, da je bio tek na 40-50 posto svojih mogućnosti, spreman za 6-8 rundi, po svim zakonitostima profesionalnog boksa on ovaj meč nije mogao dobiti.

- Obavijestili su ga tek 30-ak dana prije borbe pa je ovo moglo završiti i gore. I zato zaslužuje uzvrat – kaže Vlado.

Ključne riječi

Komentara 1

MU
mudri
11:45 22.11.2009.

zar je taj Stjepanov brat idiot,zar nije vidio da mu čovjek masakrira brata,trebao bi biti sretan da su prekinuli meč.izgleda da je u pitanju samo vlastiti interes,pa makar I po cijenu bratovog zdravlja.Sjepane dosta je bilo boksa,ti jednostavno nisi dorastao da budeš među šampionima,Krivo vidiš svoju situaciju,ili te netko krivo savjetuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije