Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u Srbiji

Boysi koji nisu prošli granicu, došli u Vukovar!

beogradska arena
Foto: Reuters/PIXSELL
1/18
27.01.2012.
u 11:01

Boysi, Torcida i Armada, koji su ostali na granici, bijesni su odlučili otići zajedno u Vukovar gdje je organizirano gledanje utakmice...

Događaj je u tijeku, novije su vijesti na vrhu

>20.34 Srbijanska policija naše navijače vratila je s granice jer nije priznala legalno kupljene vaučere za ulaznice za polufinalnu utakmicu

>20.20 Na središnjem trgu u Vukovaru okupilo se otprilike pet stotina navijača koji su vraćeni s Bajakova, a među njima su i najmanje tri autobusa koji nisu uspjeli prijeći granicu sa Srbijom.

Okupljene navijače pozdravio je gradonačelnik Željko Sabo te ih pozvao da "navijaju sportski za svoje".

- Očekujem da će sve proći mirno i da neće biti incidenata, kazao je Sabo na čiji je poziv u Vukovar stigao i načelnik vojvođanske općine Bač, Tomislav Bogunović.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske izvijestio je, pak, kako je granicu na Bajakovu pokušalo prijeći 514 navijača, no samo ih je 70 uspjelo u naumu.

- Osam autobusa pokušalo je prijeći Bajakovo, no svi su vraćeni. I tri kombija išla su na utakmicu, no samo su dva prošla., kazao je glasnogovornik Luka Barunčić.

Prema njegovim informacijama na Bajakovu su zaustavljena i dva osobna automobila, od 17 koliko ih je pokušalo prijeći granicu, te osam navijača koji su pojedinačno krenuli u Srbiju. Šestero ih je imalo putovnicu kojoj je istekao "rok trajanja", a dvoje je bilo u alkoholiziranom stanju pa im je prelazak granice uskraćen.

>20.00 Boysi (barem tri autobusa) koji nisu prošli granicu, došli su u Vukovar, gdje će gledati utakmicu.

>19.40 Hrvatski navijači u dvorani skandiraju "Vukovar, Vukovar!"

>19.30 Naših 100 navijača u dvorani okruženo je policijom, a domaći se huligani pokušavaju probiti do njih, no ne mogu od kordona.

>19.05 Prema službenim podacima hrvatske policije s graničnih prijelaza vraćeno je 420 navijača pristiglih u osam autobusa i dva kombija.

>19.00 Situacija ispred Beogradske arene je mirna. Skupina od 50-tak hrvatskih navijača gleda prvi polufinalni susret Danska – Španjolska.

>18.30 Hrvatske je navijače dok su ulazili u Arenu čuvao veliki broj policajaca. Uveli su ih na zapadni ulaz dvorane.

>18.05 Boysi su oko 18 sati bili pred dvoranom, jedan autobus, policija im je donijela sendviče. Čula se prepirka naših navijača s Gopcem...

>17.55 Prva skupina Bad Blue Boysa (33) ušla je u dvoranu.

>17.48 Čelnike Hrvatskoga rukometnog saveza predvođene Zoranom Gopcem žestoko su verbalno i grudama snijega napali na ulazu u dvoranu hrvatski navijači, javlja 24 sata. Bad Blue Boysi, koji su pristigli automobilima i u nekoliko kombija, vikali su im: "Izdajniče i sram te bilo". Smatraju, naime, da je Gobac kriv zbog vraćanja pet navijačkih autobusa s granice.

>17.45 Četrdesetak navijača iz Osijeka zaglavilo je na GP Bajakovo.

– Ne puštaju nikoga tko nema ulaznice. Nas je tu cijeli jedan autobus. Ne znamo što će biti dalje, vjerojatno će nas vratiti za Osijek – javio nam je Osječanin Rašo koji je u utorak bio i žrtva napada huligana u Novom Sadu

>17.40 Desetak naših navijača ušlo je u dvoranu, smješteni su na katu iznad gola i semafora. prostor je zasad ograđen samo redarima. Autobus Boysa, koji su ranije stigli, na zapadnom je ulazu u Beogradsku arenu.

>17.25 Navijači koji su došli u Srbiju, smješteni su u Zemunu, u jedan zatvoreni dio i tek će ih u 20 sati policija dopratiti do dvorane.

>17.20 Nakon što su vratili dobar dio Boysa, Torcide i Armade kući, u dvorani se očekuje najviše 200 navijača iz Hrvatske. Bilo je predviđeno da će na utakmici biti barem 2000 hrvatskih navijača. Po nekim je procjenama u Beograd krenulo 1500 naših navijača.

> 17:00 Bad Blue Boysi, dva autobusa, koja su na granici čekala dva sata da prijeđu u Srbiju, vraćena su u Hrvatsku, iako su imali ulaznice za utakmicu.

> 16:50 Ispred Beogradske Arene nema još gledatelja, a vjeruje se da će naše navijače prije utakmice držati izvan grada, čak možda i na aerodromu.

> 16.20 Bad Blue Boysi demantirali su da je došlo do sukoba s Torcidom.

> 15.14 U Beograd krenuli i Ultrasi i Kohorta – Ivica iz Vukovara održao je obećanje i unatoč upozorenjima uputio se na utakmicu u Beograd kako bi gledao polufinalnu utakmicu Srbija – Hrvatska.

– Problem je bio samo prijevoz. Poslije svega nisam htio putovati svojim automobilom da ga ne razbiju. Prijatelji su me prevezli do Šida odakle sam unajmljenim prijevozom krenuo za Beograd. Krenuo sam u civilu, ali ispod odjeće imam i dres hrvatske reprezentacije. Vidjet ću kako će sve biti organizirano u Areni i, ako bude i bilo i najmanje šanse, svakako da ću ga onda i pokazati. Nemam kartu, ali ću je valjda nekako nabaviti – rekao nam je Vukovarac koji je otputovao u Beograd.

Rekao je da je državnu granicu na graničnom prijelazu Tovarnik – Šid prošao bez ikakvih problema. Iz Beograda nam se javio SMS-om u kojem navodi da je put prošao u redu i bez problema.

– Stigao sam u Beograd. Sve je O.K. osim što je sve prepuno policije. Kako će biti večeras, vidjet ćemo. U svakom slučaju vjerujemo u pobjedu – piše u SMS-u.

Neslužbeno se može doznati i da je put Beograda organizirano krenulo i više navijača vinkovačkih Ultrasa i osječke Kohorte. Njih na graničnom prijelazu Bajakovo – Batrovci čeka kontrolni punkt srbijanske policije koja će, u suradnji s hrvatskim policajcima, provjeravati tko je od navijača otprije poznat po neredima i nasilnom ponašanju. Takvima će biti zabranjen ulazak u Srbiju.

>>> 15.10 Kako javlja Blic, navijači Dinama potukli su se s pripadnicima Torcide kod Slavonskog Broda. Tportal.hr piše da je na ploču koja označava ulazak u Beograd nalijepljena naljepnica Ante Gotovine i Torcide Zadar.

>>> 15.00 Večernjakov novinar javlja iz Beograda:

Hrvatske navijače čekaju najžešće frakcije Delija i Grobara. Beogradska arena opkoljena je sa svih strana specijalnim snagama policije, no rizik uoči dolaska hrvatskih navijača svejedno je maksimalan. Beogradska arena nalazi se u dijelu Novog Beograda, koji je blokovski podijeljen između najžešćih frakcija navijača Crvene zvezde i Partizana. Jednu stranu drže Hijene, radikalna frakcija Delija, a drugu stranu Fontana, žestoki navijači Partizana. Strah od mogućih napada na osiguranje i hrvatske navijače osjeća se na svakom koraku...

> 14.15 I osječki navijači spremni za put u Beograd – Osječki navijači napadnuti u utorak u Novom Sadu nakon rukometne utakmice Hrvatske i Francuske danas su se oko podneva pakirali za Beograd.

– Idem! Nema straha, navijačko me srce vuče! Imam i povišenu temperaturu, "propirili" me vjetar i hladnoća kada smo se razbijenog vjetrobranskog stakla vraćali kući iz Novog Sada, ali nema veze, neće me to spriječiti – kazao nam je Osječanin Rašo. Na utakmicu sa Srbijom ići će, dodaje, i dva prijatelja koji su bili s njim u automobilu kada su na njih nasrnuli huligani, udarajući sjekirama i betonskim blokovima po vozilu.

> 14.00 Preko granice su prošla četiri autobusa. Jedan autobus iz Zagreba vraćen je s granice Hrvatske i Srbije, a puštena su tri iz Hrvatske te jedan autobus iz BiH, u kojima su oni koji imaju ulaznice.

– Nisu imali ulaznice, a njih 14 bilo je u vidno alkoholiziranom stanju i odlučio sam da vratimo autobus – rekao je Nenad Banović, načelnik uprave granične policije Srbije.

>>> 13.30 Zabranjeni transparenti i šalovi. Oko beogradske Arene već su postavljene kontrole i provjeravaju se sumnjive osobe. Uz to, alkoholizirane osobe neće moći ući u dvoranu, bit će im zabranjen ulaz, a neće biti dopušteno ni nositi transparente te šalove. Osim nacionalnih zastava, hrvatske ili srbijanske. Za navijače koji dolaze iz Hrvatske svojim automobilima i kombijima bit će uz dvoranu osigurano posebno, čuvano parkiralište.

> 13:00 Beograd pod policijskom opsadom

Nekoliko sati prije polufinalne utakmice EP-a u rukometu između Srbije i Hrvatske Beograd je pod pravom policijskom opsadom. Posebno je tretirano područje oko beogradske Arene gdje policajci legitimiraju i provjeravaju sve koji prođu ili se kojim slučajem nađu u tom dijelu grada. Policijski dužnosnici najavili su za osiguranje utakmice angažiranje svih raspoloživih policijskih postrojbi pa će na ulicama uz temeljnu i prometnu policiju biti specijalne postrojbe i konjička policija.

– Za osiguranje večerašnjih polufinalnih utakmica angažirano je nekoliko tisuća policijskih službenika, odnosno sve postrojbe jedinice koje su u okviru Direkcije MUP-a. Napominjem i da imamo izuzetno dobru suradnju s tužiteljstvom i prekršajnim sudovima tako da će svi oni koji se ogriješe o zakon, bilo po kaznenom ili prekršajnom postupku, istog trenutka biti procesuirani – rekao je Miladin Despotović, načelnik uprave policijske uprave Beograd, za B92.

Rekao je i da srbijanska policija u ovom slučaju dobro surađuje s hrvatskom policijom te da su zajednički uspostavili punkt na graničnom prijelazu Bajakovo – Batrovci gdje će svima koji se identificiraju kao osobe sklone neredima u Hrvatskoj biti zabranjen ulazak u Srbiju i gostovanje na utakmici.

> 12.00 Po Beogradu se priča da je policija poručila navijačima:
"Čuvamo vas do dvorane, a unutra idete na vlastitu odgovornost!"

> 10.30 Navijači krenuli iz Zagreba
Dio navijača ima ulaznice za večerašnju utakmicu, a dio ih nema. Navijači, a riječ je o 200 Bad Blue Boysa, putuju u tri autobusa, a imaju i policijsku pratnju. Otprilike 75 minuta prije polaska svi su pregledavani, fotografirani, a ispratilo ih je desetak specijalaca. Očekuje se da će ih u pratnji na Lipovcu preuzeti srbijanska policija, no dio naših policajaca ostat će s njima i na putu do Beograda.

Dodajmo da je srbijanska policija privela vođe svih navijačkih skupina iz Beograda te će ih u postajama zadržati do kraja utakmice.

Delije i Grobari planiraju se udružiti te napasti naše navijače, kojih bi u Beograd trebalo doputovati oko 1500, a napade planiraju oko beogradske Arene te na benzinskim postajama u okolici grada.

> 10.00 U Vukovaru se utakmica gleda na glavnom trgu


U organizaciji vukovarske gradske uprave danas će, pod nazivom "S kaubojima u finale", na središnjem gradskom trgu biti omogućeno zajedničko gledanje polufinalne utakmice EP-a u rukometu između Hrvatske i Srbije koja se večeras igra u Beogradu. Bit će ovo prvi put da se na videozidu u središtu grada gleda jedna utakmica u kojoj se susreću sportske momčadi Hrvatske i Srbije. Brojni incidenti koji su se dogodili proteklih dana u Novom Sadu, kada je ozlijeđeno nekoliko navijača iz Hrvatske i oštećeno i zapaljeno na desetke automobila s hrvatskim registarskim oznakama, kao i činjenica što je Vukovar i dalje podijeljen grad gdje su ratne rane još prilično svježe, razlog su što ima i onih koji strahuju da bi jedan ovakav događaj mogao donijeti i nove neželjene incidente.

– Događaj je prijavljen policiji, vatrogascima i hitnoj pomoći. Nadamo se da neće biti nikakvih problema i da će sve proteći u sportskom duhu. Sigurni smo i da je naša policija spremnija nego policija u Srbiji – rekla je dogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković.

Kaže da su razlozi organiziranja ovoga događaja mogućnost gledanja utakmice u dobrom društvu i atmosferi, ali i da se mnogim navijačima koji su planirali put Beograda omogući alternativni način praćenja utakmice. Pozvala je i sve građane koji se okupe na trgu da se ponašaju pristojno i da sve prođe u sportskom duhu. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske županije Luka Barunčić potvrdio je da je Grad primio prijavu te da će osigurati dovoljan broj policajaca koji će osiguravati događaj.

– Ne očekujemo nikakve probleme ili izgrede. Podsjećamo građane da je riječ o okupljanju na javnom mjestu i da se ponašaju u skladu s time ne remeteći javni red i mir. Ako događaj bude sniman, posjetitelji će svakako o tome biti na vrijeme upoznati – rekao je Barunčić. Početak zajedničkog gledanja utakmice najavljen je za 19.30 sati, a osigurani su i popratni sadržaji u središtu grada.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se od 20.15 sati.

 

Komentara 423

Avatar Topgen
Topgen
11:55 27.01.2012.

U boj u boj za narod svoj !!!! ( zasto ih razoruzavaju ? cime ce se obraniti , hehe ? )

OB
-obrisani-
12:50 27.01.2012.

svaka cast navijacima....zgazit cemo srbe......ajmo HRRRRRRVAAAAAATSKAAAAAA

BR
brut
11:44 27.01.2012.

Opet ćete izgubiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije