Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAKETIN OTAC NOSIO DINAMOV DRES

Boysi gromoglasno bodrili plave, pružili jasnu podršku Ukrajini, a pljeskom ispratili Rakitića

Atmosfera na stadionu tijekom utakmice Dinama i Seville
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
24.02.2022.
u 21:07

‘Slava, slava Ukrajini’ orilo se s maksimirskog sjevera u pauzama od navijanja za Kopićeve trupe koje su uspjele srušiti Sevillu u Zagrebu rezultatom 1:0, nažalost, nedovoljnim za prolaz dalje

“Ja večeras ne mogu izgubiti, tko god da pobijedi", rekao je otac Ivana Rakitića, Luka, dok je stajao pred Maksimirom i čekao početak uzvrata Dinama i Seville.  Pod jaknom se vidio dres Andalužana, ali i tu je imao opasku: - Ispod tog dresa je Dinamov - naglasio je. Plave su došli gledati Slaven Bilić, Stipe Pletikosa i druga velika nogometna  imena.

No, oni koji su dali definitivno najveću podršku u jučerašnjem srazu i lovu na novo europsko čudo bili su navijači na tribinama predvođeni onim najvatrenijim, Bad Blue Boysima.

Ukupno je 9788 navijača bilo na tribinama, a otprilike toliko su dozvoljavale epidemiološke mjere. Planule su karte u roku od nekoliko sati nakon puštanja u prodaju. Osim Dinamovih, na Sjeveru su se vijorile i ukrajinske zastave kao znak podrške zemlji koju je Rusija napala baš u cik jučerašnje zore. Orilo se: ‘Slava, slava Ukrajini’ sa Sjevera od 19. minute susreta. 

Ono što su Dinamovi navijači priredili zvučalo je kao da ih nema 10 tisuća, ni 30, već 300! “O Dinamo, mi volimo, mi za njega živimo”, grmjelo je dok su se Kopićevi momci od prve minute borili baš pred sjevernom tribinom gdje je bio Sevillin golman - Bono. Ono čemu su od domaći navijači zviždali bilo je nepodnošljivo odugovlačenje gostujućih igrača pri izvođenju prekida, ali sudac Letexier je to odlučio zanemariti.

24.02.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica sesnaestine finala UEFA Europske lige, GNK Dinamo - FC Sevilla. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Čekali su i strpljivo navijali dinamovci sve do 65. minute i erupcije oduševljenja nakon Oršićevog pogotka s bijele točke.  U 71. minuti travnjak je napustio Ivan Rakitić, a tribine su ga ispratile pljeskom. Zanimljivo, igrači Dinama nisu dobili takav ispraćaj kada su odlazili s terena.

Priredili su igrači svojim navijačima pravu borbenu partiju, pred kraj je samo ‘dragi’ Bon(o) spasio goste od silnih naleta domaćih igrača, u 89. se činilo da Oršićev torpedo ide u mrežu, ali rezultat na semaforu nije se mijenjao do kraja. Dinamo je završio svoj europski put, ali slavlje nad Sevillom u uzvratu zauvijek će ostati još jedna stavka zlatnim slovima upisana u povijest hrvatskog prvaka.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar xilandar
xilandar
21:51 24.02.2022.

Opa, opet politicki zabranjeni poklici na maksimiru, bice opet po dzepu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije