Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boksački savez

Bošnjak pobijedio na Skupštini koju je sam financirao!?

Bono Bošnjak
Foto: Dražen Brajdić
16.11.2013.
u 22:21

- Da nije bilo mene, ove Skupštine ne bi ni bilo jer sam platio dvoranu za sastanke, ali i 5000 kuna za skupštinske materijale jer Savez nema novaca

Nakon jednog generala i enigmatika, na čelo Hrvatskog boksačkog saveza zasjeo je privatni poduzetnik. Generala Mladena Kruljca i Roberta Pauletića naslijedio je Bono Bošnjak, 50-godišnji poduzetnik iz Sesveta, vlasnik istoimenog boksačkog kluba koji se jako brzo uzdiže. Na Skupštini koju je on financijski ispratio u hotelu Antunović u Sesvetskom Kraljevcu, Bošnjak je imao jednog protukandidata i njega je uvjerljivo pobijedio.

- Da nije bilo mene, ove Skupštine ne bi ni bilo jer sam platio dvoranu za sastanke, ali i 5000 kuna za skupštinske materijale jer Savez nema novaca - pohvalio se novi šef hrvatskog boksa.

Bio je to dvoboj dvojice dijametralno suprotnih kandidata. S jedne strane bivši boksač Metalca i ugledni kriminalist Dubravko Klarić (59), a s druge biznismen povratnik iz Austrije. Klarić je imao staloženu i analitičnu elektronsku prezentaciju, no skupštinarima se očito više svidio emotivni i iskreni nastup Bone Bošnjaka, koji je priznao da je prekinuo studij agronomije kada je "shvatio da je novac u Njemačkoj i da mora trbuhom za kruhom". Nakon što je u inozemstvu proveo 30-tak godina (manje Njemačka, više Austrija) Bono se vratio u Hrvatsku i pokrenuo poslove pa sada ima hotel u Drveniku, tvrtku koja se bavi nekretninama, građevinsku tvrtku i desetak stanove za iznajmiljivanje. Bono je nekoliko puta ponovio da je financijski (pre)situiran i da njegov interes nije financijski.

- Ne da sam situiran nego sam presituiran pa neću biti ničija lutka na koncu. Hoću ujediniti hrvatski boks, hoću dovesti europsko ili svjetsko prvenstvo u Hrvatsku. Ja živim za boks, a ne od boksa, pa će jedno od mojih pravila biti da članovi Upravnog odbora neće imati pravo na putne troškove. Ja želim sa svima surađivati pa sam tako već pozvao na kavu izbornika Leonarda Pijetraja. Ja vam nisam za "propucavanje".

To što je tako elegantno postao predsjednikom Bošnjak može zahvaliti i olimpijcu i predsjedniku Zagrebačkog boksačkog saveza Damiru Škari. Kao šef radnog predsjedništva on je vodio izbornu Skupštinu samo u jednom pravcu, a ključan trenutak bio je kada je predložio javno glasovanje ovim riječima:

- Mi smo boksači, pokažimo da smo pravi muškarci koji se ne ustručavaju glasovati javno. Nemojte nakon tajnog glasovanja svi tapšati pobjednika.

- Ali, upravo ćemo javnim glasovanjem kompromitirati ljude! - bezuspješno je protestirao Pero Hrgović, predstavnik 
BK Leonardo i otac našeg najboljeg boksača Filipa Hrgovića.

Potom je Škaro pokrenuo proceduru glasovanja na ovaj način:

- Ne želim biti pristran pa idemo abecednim redom. Imamo jednog kandidata koji uspješno djeluje u praksi i jednog koji je sve to lijepo teoretski prezentirao. Da vidimo tko je za čovjeka koji je u posljednje vrijeme uložio u boks 100.000 eura?

U tim "manverima" Klarić je zagonetno ostao bez sedam glasova. Naime, svaki od kandidata morao je predati listu sa 10 potpisa, a na koncu je Klarić dobio samo tri glasa (naspram 24 od Bošnjaka).

- I ovo je poput sporta bila igra u kojoj ne mogu svi dobiti pri čemu je moja jedina primjedba to što se glasovalo javno, što je način koji demokratska Europa ne poznaje. Čestitam novom predsjedniku, očito je da je u ova teška vremena njegov financijski potencijal imao svoj učinak na svijest glasača - kazao je Klarić koji se cijelu profesionalnu karijeru bavio prljavom stranom života pa se na sve ovo očitovao samo podsmjehom.

Nakon određenih korekcija, novi je predsjednik predložio Upravni odbor u sljedećem sastavu: Pero Tadić (dopredsjednik), Damir Škaro, Matini Sršen, Nikola Volarević, Miljenko Rožmarić, Nenad Mitrović, Vjekoslav Ljubas i Ante Vičević. Po sastavu ovog tijela (Tadić, Škaro, Vičević) vidi se da je ovaj puta pobijedila struja koja je bila protiv takozvane Kruljčeve opcije s čije je strane izabran jedino Volarević. Zanimljivo je da tijekom skupštine nitko niti spomenuo nije prethodnog predsjednika Saveza Roberta Pauletića.

Potkraj Skupštine u punopravno članstvo primljeno čak 14 novih klubova koji su za vrijeme višegodišnje krize Saveza bili zamrznuti u statusu pridruženih članova.

- Ovo je već treći put da nas primaju, nadam se i posljednji - zahvalio se predstavnik Boksačkog kluba Rovinj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije