Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Bosanac oduševljen ždrijebom: Idemo u grad moje punice

Ždrijeb četvrfinala Lige prvaka
Foto: Reuters
1/10
16.03.2018.
u 13:25

Torinska stara dama i kraljevski klub do sada su igrali 19 puta međusobno, pri čemu i dva finala – prošle godine i 1998.

U središtu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu održan je ždrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka, a svakako najviše pozornosti izazivaju okršaji lanjskih finalista Juventusa i Real Madrida, te okršaj engleskih klubova Liverpoola i Manchester Cityja.

Torinska stara dama i kraljevski klub do sada su igrali 19 puta međusobno pri čemu i dva finala – prošle godine i 1998. Oba puta je slavio Real. Lani u Cardiffu je bilo 4:1, a 1998. u Amsterdamu 1:0. Real je uspješniji i ukupno gledano. Od 19 utakmica, dobio je devet susreta, Juve je slavio osam puta, a dvije utakmice završile su bez pobjednika.

U susretu Juventusa i Reala gledat ćemo tri hrvatska igrača – Marija Mandžukića na jednoj i Luku Modrića i Matea Kovačića na drugoj strani.

Ždrijeb četvrfinala Lige prvaka
1/12

Mnogo pozornosti izaziva i sudar engleskih velikana Liverpoola i Manchester Cityja. Do sada su igrali 178 međusobnih utakmica, ali ni jednu u nekom od europskih kupova. Redsi su daleko uspješniji – ostvarili su 87 pobjeda, 45 puta je slavio City, a 46 susreta je završilo bez pobjednika.

– Težak protivnik! Inače volimo otputovati u neku drugu zemlju kada je Liga prvaka, ali što je tu je... Dobro se poznajemo, Liverpool igra ofenzivno i sigurno ćemo gledati dvije odlične utakmice – rekao je sportski direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain.

Ove sezone igrali su dva puta. U rujnu su građani na svom travnjaku slavili 5:0, a u siječnju je Liverpool na Anfieldu pobijedio 4:3 i to je za sada jedni poraz Cityja u prvenstvu ove sezone. Zanimljiv je podatak kako je City u zadnjih osam međusobnih susreta slavio samo jednom, a pritom je upisao pet poraza.

Barcelona će odmjeriti snage protiv Rome, a do sada su igrali četiri puta međusobno. Svaki klub je upisao po jednu pobjedu, a dvije utakmice završile su bez pobjednika. Međutim, mnogi još uvijek pamte Barcinu pobjedu  6:1 u natjecanju po skupinama u sezoni 2015/16.

– Kada uđete u ovu fazu natjecanja, svjesni ste da neće biti lako ni protiv koga. Barceloni ćemo se suprotstaviti hladne glave, kao što smo igrali i u svim prethodnim utakmicama. Radi se o jednoj od najboljih momčadi Europe, ali sigurni smo da možemo napraviti dobar posao – poručila je legenda Rome Francesco Totti.

Sevilla i Bayern do sada nikada nisu igrali međusobno.

– Moj punac i punica žive u Sevilli pa se jako veselim ovom dvoboju. Bit će zanimljivo, ne igramo protiv lakog protivnika, morate imati kvalitetu da izbacite Manchester United – rekao je sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 3. i 4. travnja, a uzvrati su 10. i 11. travnja.

Finale je 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

PAROVI ČETVRTFINALA

Barcelona (Špa) – Roma (Ita)

Sevilla (Špa) – Bayern München (Špa)

Juventus (Ita) – Real Madrid (Špa)

Liverpool (Eng) – Manchester City (Eng)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije