Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački kup, finale

Borussia Dortmund razbila finalista Lige prvaka Bayern

kagawa
NPH/Pixsell
12.05.2012.
u 22:22

Prvi put u 102 godine dugoj povijesti klub iz Dortmunda osvojio je dvostruku krunu.

Nakon naslova prvaka, Borussia Dortmund osvojila je i njemački kup! U finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu, žuto-crni iz Dortmunda razbili su finalista ovogodišnje Lige prvaka Bayern s čak 5:2 te tako po prvi put u 102 godine dugoj povijesti osvojili dvostruku krunu!

A dugo je vremena prošlo i od zadnjeg puta kad su podigli trofej kupa. Vojska navijača kluba iz Dortmunda na nacionalni kup čekala je 23 godine, od 1989. U fenomenalnom finalu Hrvati su, nažalost, odigrali marginalne uloge. Ivan Perišić u igru je umjesto Poljaka Blaszczykowskog u igru ušao u 84. minuti, dok Bayernov dvojac - Ivica Olić i Danijel Pranjić - nisu uopće ulazili u igru. Valjda je to osveta trenera Juppa Heynckesa zato što su već pronašli nove klubove, pa za njih nema mjesta u momčadi Bavaraca.

U osvajanju novog trofeja sastava iz Dortmunda briljirali su Robert Lewandowski, koji je zabio hat-trick, ali i Japanac na odlasku Shinji Kagawa. Omaleni ofenzivni veznjak prvo je zabio za vodstvo već u 3. minuti, a zatim je asistirao za pogodak za 3:1 u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, koji je vjerojatno i prelomio utakmicu.

A sam susret bio je pun uzbuđenja. Kao što smo već spomenuli, od samog početka bilo je vatreno. Kagawa je sjajnim pogotkom doveo Borussiju u vodstvo, a Bayernu je trebalo 20-ak minuta da se sabere i počne igrati. Do pogotka su došli u 25. minuti nakon što je Weidenfeller (kojega je nekoliko minuta ranije u jednom duelu ozlijedio Gomez) srušio upravo Gomeza za najstrožu kaznu. Pogodak s bijele točke postigao je Robben, isti onaj igrač koji je promašio kazneni udarac u finišu prvenstvene utakmice u Dortmundu koji je prelomio utrku za naslovom.

No, Borussia je bila bolja, ponovo je preuzela konce igre u svoje ruke, nije ju omelo ni to što je ozlijeđeni Weidenfeller ipak morao iz igre u 34. minuti ustupajući mjesto Langeraku. A nakon dosta neopreznog prekršaja Badstubera na Grosskreutzu, Hummels je iz najstrože kazne u 41. minuti zabio za vodstvo Borussije 2:1. A onda je pogodak Lewandowskog, nakon sjajne asistencije Kagawe, u prvoj minuti sudačke nadoknade dotukao Bavarce. Lewandowski-šou nastavio se u drugom dijelu. Prvo je u 58. minuti, na asistenciju Grosskreutza, postigao pogodak za 4:1, a nakon Bayernova smanjenja preko Riberyja (75.), poljski je napadač zabio i treći gol, i to nakon velike pogreške vratara Neuera, kojemu je ispala lopta. Piszczek je ubacio, a Lewandowski glavom zabio za konačnih 5:2.

Komentara 5

GA
gafe
22:42 12.05.2012.

pazi ovog Heynckesa, Bayern gubi na pocetku drugoga poluvremena 1:3 pa onda 1:4 i sta radi Heynckes, stavlja defensivnog Contenta u igru. koliko ja znam treba se kada se gubi pojacat napad i npr. Olica stavit u igru. nekuzim tu njegovu taktiku

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
22:47 12.05.2012.

Bayern dugo živi od respekta protivnika..kad naiđu na ekipu koja nema kompleks od njih onda se vidi rezultat!Uostalom oduvijek tvrdim da Badstuber i Boateng ni u Dinamu nebi imali zagarantirano mjesto u prvoj ekipi!

Avatar flame
flame
23:26 12.05.2012.

Heynckes ga nije volio...iako, i da je Ola ušao, ne vjerujem da bi se što promijenilo, Borussia je fenomenalna ekipa, ove sezone su zapeli u LP zbog neiskustva, dogodine bi mogli jako daleko, možda kao i 1997....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije