Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEJANOVE MUKE

'U reprezentaciji nema nesretnijeg igrača od Lovrena'

Dejan Lovren
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
15.12.2015.
u 16:45

Posljednju utakmicu za vatrene odigrao je još u rujnu 2014. godine kada je Hrvatska pobijedila Maltu u kvalifikacijama za Euro 2016. Ispada da je neki "svileni tip", a nije jer je većina ozljeda posljedica žestokih sudara ili doskoka

Uskoro će dr. Boris Nemec napuniti 20 godina staža s reprezentacijom Hrvatske, jubilej će proslaviti na Euru u Francuskoj i njegova konstatacija nesretnog niza ozljeda Dejana Lovrena ima značajnu težinu.

– Ne sjećam se da je u reprezentaciji bilo nesretnijeg igrača od Lovrena. Svako malo ozljede, i to vrlo netipične. Zanimljivo, većina je tih ozljeda od nekog sudara, nezgodnog doskoka i slično – kaže nam Nemec.

U HNL-u nije imao problema

Kada se pogleda niz ozljeda posljednjih godina, ispada da je Lovren nekakav "svileni tip", ali to nema veze sa stvarnošću.

– Gotovo sve njegove ozljede dogodile su se zato što se Dejan ne štedi ni u jednom duelu. Nema popusta za protivnika, ali ni za sebe. Evo, i ova posljednja ozljeda koljena stigla je nakon žestokog starta protivničkog igrača. Čini mi se da je igrač WBA bio prežestok – kaže Nemec.

Liječnik hrvatske reprezentacije bio je pristojan u konstataciji starta Craiga Gardnera, koji je visoko dignuo kopačku i čepovima se zario u koljeno Dejana Lovrena. Krv je šikljala na sve strane, a Lovren je s maskom za kisik opet iznesen s travnjaka, baš kao što mu se dogodilo krajem rujna kada je u liga kup dvoboju Liverpoola i Carlislea ozlijedio gležanj. Većina promatrača smatra da je Gardner mogao povući nogu prije sudara s Lovrenom. Sada je emotivni trener Liverpoola Jürgen Kloop doslovno poludio, nakon utakmice nije želio pružiti ruku Tonyu Pulisu, treneru WBA-a. Kloop je Lovrena vratio u nogometni život, otkako mu je dao prigodu, naš reprezentativac došao je do kandidata za igrača mjeseca u Premiershipu.

Žestoki branič nema sreće posljednjih sezona. Dok je igrao u Hrvatskoj, pa i prvo vrijeme u Lyonu, problema nije imao. Priča o nevoljama stigla je uoči EP-a 2012. koji je Lovren morao preskočiti zbog ozljede gležnja.

– Pokazivao je iznimnu želju, radio, oporavljao se, ali kontrolni trening nije uspio izdržati pa je propustio EP – sjeća se Nemec.

Gležanj je ozlijedio u jednom skoku u početnim minutama finala kupa Francuske krajem travnja 2012. godine, nije se stigao oporaviti do Eura i od tada je počeo taj njegov crni niz.

Stalno propušta okupljanja

Lovren baš nema sreće s reprezentacijom, odnosno vjerojatno je palio svijeće kada je zdrav otišao na SP u Brazil. Posljednju utakmicu za vatrene odigrao je još u rujnu 2014. kada je Hrvatska pobijedila Maltu. Od tada je otišao Niko Kovač, stigao Ante Čačić, Hrvatska se plasirala na Euro, "kockasti" su odigrali 12 utakmica, ali Lovrena nije bilo. Nije se stigao pozdraviti s bivšim izbornikom, nije se stigao pozdraviti ni s novim... Kroz 2015. na HNS-ovim stranicama koje prate reprezentativce najčešće se može naći tekst s naslovom "Lovren propušta okupljanje reprezentacije zbog ozljede".

>> Strašna scena! Lovren teško ozlijeđen, liječnici mu nosili masku s kisikom!

>> Dejan Lovren izbjegao najgore, pauzirat će maksimalno tri tjedna!

Komentara 5

HR
hr76
16:56 15.12.2015.

Želim što brži oporavak Lovrenu. Međutim, moram reći jednu stvar: on ima dobre fizičke predispozicije i za centarfora, i mislim da bi mu bilo pametno pokušati na toj poziciji, jer tko god ga je savjetovao da je stvoren za obrambenog igrača, očito nije bio u pravu jer htjeli mi ne htjeli ne ide mu baš u obrani, kako u Lyonu, Liverpoolu, tako i u reprezentaciji.

HA
hajduk1966
17:14 15.12.2015.

Sereno dejanu,jako dobar momak

ST
stimo
18:11 15.12.2015.

Dragi novinaru O M ti ocito pratis nogomet povrsno jer bi inace kao navijac kockstih ako si to morao znati da trofej pehista ubjedljivo drzi A Boksic pa sad provjeri zasto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije