Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legenda

Boris Becker otkrio tajnu Đokovićeva uspona: Tako je slomio Nadala

Đoković - Nadal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.02.2019.
u 08:54

Sve ovisi o igraču i komplicirano je. Igrači imaju različitu kvalitetu i želite li iz njih izvući najbolje, to zahtijeva mnogo truda. Trebate biti mentalno, fizički i taktički vrlo jaki, rekao je Becker

Novak Đoković prošetao se Melbourneom na prvom Grand Slam turniru sezone. A svoju snagu prvi tenisač svijeta demonstrirao je u finalu Australian Opena pobjedom nad Španjolcem Rafaelom Nadalom (6:3, 6:2, 6:3).

Đoković je do rekordnog sedmog naslova na Australian Openu stigao za dva sata i pet minuta igre, a to mu je ukupno 15. osvojeni Grand Slam turnir.

Đoković - Nadal
1/4

Nekadašnji trener srpskog tenisača Boris Becker oduševljen je Đokovićevim napretkom te je otkrio tajnu njegova uspjeha.

– Sve ovisi o igraču i komplicirano je. Igrači imaju različitu kvalitetu i želite li iz njih izvući najbolje, to zahtijeva mnogo truda. Trebate biti mentalno, fizički i taktički vrlo jaki – rekao je Becker i dodao:

– Komplicirano je biti trener, trebati odvojiti što je važno, a što nije. Drukčije je kada trenirate 18-godišnjaka nego kad radite s 31-godišnjakom. Dobar igrač često ne želi slušati što mu govorite jer je tvrdoglav i uvjeren u svoje kvalitete. Nije jednostavno doprijeti do njega. No imate li argumente i modernu tehnologiju, možete igraču dokazati da nije u pravu.

Beckera se posebno dojmio finale Australian Opena u kojem je Đoković ''slomio'' Nadala.

– Đoković nije vjerovao da stilom i napadačkom igrom na Nadalov forhend može svojim bekendom razbiti Rafaelovu igru. Mnogima je to bilo samoubojstvo, ali zbog kvalitetne Novakove bekend-dijagonale, Španjolac nije mogao odgovoriti Đokoviću.

Komentara 2

DA
danebi
09:09 07.02.2019.

O, Bobele, ne lupetaj....za sve druge zna, samo za sebe ne....

DH
dalibor.hren
10:07 07.02.2019.

Novinaru, kad već pišeš u duhu "Horvatsko slavenskoga pravopisanja", onda napiši na svojem materinjem "Mnogo je komplikovano"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije