Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit u zadru

Borik grabi prema neplaniranom uspjehu - ligi za prvaka

\'Players try to score during the World Championship eighth of finals basketball match Serbia vs. Croatia, on September 4, 2010 in Istanbul.      AFP PHOTO / MUSTAFA OZER\'
AFP/Pixsell
16.11.2010.
u 15:00

Neki dokazuju da su već ove sezone imali mjesta u KK Zadru, no trener Danijel Jusup olako se odrekao razigravača Mikulića

Zadarski košarkaši opet su slavili u gostima, a više od uvjerljive pobjede, pa i od činjenice da su zadržali vrh tablice, raduje igra koja protivnicima ne nudi ni tračak nade u pobjedu. Ne, nije ovo uvod o igri i rezultatu momčadi KK Zadra! Klub s Višnjika je i u prošlom kolu, ovaj put kod Igokee, novaka u NLB ligi, izgubio i sada je pretposljednji na tablici, sa svega dvije pobjede i četiri poraza.

Pohvale s početka teksta odnose se na zadarsku mladost, doduše u rangu niže, A-1 ligi. No, da taj rang ne znači nužno i slabiju košarku, košarkaši Borika Puntamike, o kojima je ovdje riječ, pokazali su i svom starijem bratu Zadru pobijedivši ga uvjerljivo tijekom priprema. Bio je to signal da Borik radi nešto dobro, a tek ga je dijelom poremetio odlazak najboljeg igrača Ive Ivanova u Zadar.

No, Borik je zauzvrat dobio Marina Šarliju i u A-1 ligi u prvih šest kola postigao rezultate koji su sve, pa i igrače i vodstvo Borika, iznenadili! Nakon sjajne pobjede pred TV kamerama nad Zabokom u Bedekovčini u prošlom kolu, Puntamičani dijele prvo mjesto sa Splitom, uz omjer od pet pobjeda i jednog poraza, a raspored kao i činjenica da su uz neosvojive Jazine dva puta slavili i u gostima već ih sada svrstavaju blizu onoga što im uoči sezone nije bio cilj - lige za prvaka.

Neki od igrača u najmlađoj momčadi lige pokazali su da im je mjesto bilo u Zadru već ove sezone. Prije svih razigravač Mikulić kojega Zadrov trener Danijel Jusup nije htio iako je donedavno na "jedinici" imao samo Vladovića. A nameću se i Marić, Šarlija, Jurjević, Petani... Jedina je loša vijest ozljeda ponajboljeg igrača Škifića, koji će pauzirati nekoliko utakmica.

Natjecanje u Eurochallenge kupu Zadranima počinje danas u turskom gradu Izmiru. Osim turske Pinar Karsiyake, protivnici Zadra su i ciparski Apoel te Etta. Zadrani su, podsjetimo, prijašnjih sezona nastupali u Eurokupu, no zbog lošeg rezultata prošle godine, sada su u natjecanju niže razine. S obzirom na zadarske probleme odnosno loše rezultate i igre u NLB ligi, malo je optimističnih glede nastupa Zadra u Eurochallenge kupu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije