Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJ WIMBLEDONA Scott Clayton, Ben Lott, Emma Devine i Sophie Morrill buduće su velike nade svjetskog tenisa koje rade s Borgom

Borg: Nije dobro samo pobjeđivati

12.11.2008.
u 14:00

Bjorn Borg definitivno spada među najveće svjetske tenisače. Bio je kralj Wimbledona, pet je godina zaredom od 1976. do 1980. uzimao pehar namijenjen najboljem. Danas 52-godišnji Šveđanin u Londonu u svojoj maloj teniskoj oazi odgaja najveće nade britanskog tenisa.

Scott Clayton, Ben Lott, Emma Devine i Sophie Morrill buduće su velike nade svjetskog tenisa koje rade s velikim učiteljem koji itekako dobro zna što je važno za uspjeh.

- Mladi igrači trebaju koristiti srce u igri jednako kao i sve druge vještine. Vrlo je važno da nauče gubiti kao i pobjeđivati. Ako samo pobjeđujete to nije dobro. Vjerujem kako roditelji rade grešku ako automatski rade dodatni pritisak na dijete kada ono izgubi - rekao je Borg.

On je imao veliku sreću da je imao roditelje koji su ga pustili da odluči sam što želi. Smatra da bi takvi trebali biti svi roditelji, ali naravno nije problem samo u njima. I djeca trebaju pokazati neki interes.

- Ako oni stoje na terenu dok kiši i puše vjetar isto kao i kad je sunčano, to je jako dobar znak da to žele - smatra teniska legenda.

Jedna od takvih je i Laura Robson, 14-godišnjakinja koja je osvojila juniorsko izdanje Wimbledona, a koju je BBC nominirao za mladog sportaša godine. Jedini iz svijeta tenisa koji je osvojio tu nagradu je Andy Murray 2004. godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije