Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SA 3:6, 0:6, 3:6

Borbeni Ćorić izgubio od Murraya, no pokazao mu zube!

Borna Ćorić Andy Murray (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/17
Autori: av/VLM, af
13.09.2013.
u 13:18

- Dobro se kreće, dobro vraća i prvi je junior svijeta što je fantasično - pohvalio je Murray Ćorića

U prvom susretu meča za ostanak u Svjetskoj skupini Davisova kupa Velika Britanija povela je protiv Hrvatske 1-0. Treći tenisač svijeta Andy Murray u tri seta slavio je protiv našeg 16-godišnjeg Borne Ćorića sa 6:3, 6:0 x-x i  nakon dva sata igre.

Ćorić je deset godina starijem tenisaču pružio sjajan otpor, opravdao povjerenje koje mu je iskazao izbornik Krajan gurnuvši ga 'u vatru' na početku borbe s Britancima. U prvom setu, pratio je Murrayja bez problema sve do 3:3, pokazao nekoliko 'seniorskih' poteza i natjerao protivnika na pogreške te da ga shvati jako ozbiljno. To je ovaj i napravio i priveo prvi set kraju sa 6:3.

U drugoj dionici Borna je pao, najviše energetski što se jasno očitalo na rezultatu - bilo je 6:0 za britanskog tenisača koji našoj nadi nije dao 'disati'. Borna se ljutio sam na sebe, htio je više nego što je mogao, ali nije se snašao u Murrayjevu naletu.

U trećem setu Ćorić se opet 'dignuo', zainatio i držao, kao i u prvom, do 3:3. No, više nije mogao, nije se ni očekivalo, a Murray je iskoristio drugu meč loptu za 6:3 u trećem setu te 3-0 ukupno.

- Igrao sam duge poene da ga iscrpim jer sam znao da mu neće biti lako zaigrati seniorski tenis s obzirom da je do jučer igrao juniorski tenis - rekao je Murray nakon meča pa pohvalio Bornu:

- Dobro se kreće, dobro vraća, prvi je junior svijeta što je fantasično. Teško je reći što će se dogoditi, no ima potencijal. Mora samo naporno raditi i tako će napraviti posao.

Na tribinama Stella Marisa skupilo se nekoliko desetaka navijača britanskog tenisača.

- Ovo je najveća potpora s tribina za Britaniju u inozemstvu nakon 30-40 godina - kazao je Murray.

Podsjetimo, bio je ovo Ćorićev debi za Davis kup reprezentaciju. Naš je 16-godišnjak, inače 525. na ATP listi imao čast da otvori umaški meč za ostanak u Svjetskoj skupini.

Dan ranije obećao je:

- Dat ću svoj maksimum i učiniti sve da dvoboj bude interesantan - rekao je Borna i nije podbacio. Trebalo se nositi i s tremom, jer ipak je s druge strane mreže stajao jedan od njegovih uzora, no i sa Murrayevom snagom. Unatoč porazu, uspio je!

Sljedeći na teren Stella Marisa izlaze Ivan Dodig i Dan Evans.

Ćorić - Murray 3:6, 0:6, 3:6

Treći set 3:6

Gotovo je. Murray je uzeo i treći set, kao i prvi, sa 6:3 i stisnuo ruku našem tenisaču.

Izjednačio je Andy na 3:3, a Borna ga ne uspijeva ponovno 'breaknuti'. Uzeo je Britanac još dva gema, došao na 5:3 te čuva svoj servis i privodi meč kraju.

Murray je uz dosta muke vratio servis i došao do smanjenja na 3:2.

Borna je na 2:1 zahvaljujući svom servisu, pa ga onda 'breaknuo'!

Poravnao je Murray na 1:1 u još jednom brzom gemu.

1:0 za Bornu. Osvojio je gem nakon dosta vremena.

Drugi set 0:6

Gotovo je, Murray je ostavio Ćorića bez osvojenog gema u drugom setu.

5:0, Britancu treba još jedan gem da dobije i drugi set.

3:0 vodi Murray. Čini se da meč polako postaje 'jednosmjerna ulica' i to ponajviše iz energetskih razloga. Ćoriću je tek 16 godina, Murrayu deset više i snaga je neusporediva. Naš mladi tenisač pokazuje i nervozu, vidi se to u pogreškama koje radi...

Stisnuo je Murray u drugom setu i na otvaranju poveo 2:0.

Prvi set 3:6

6:3. Uzeo je Murray treći set. Ćorić se pred kraj ipak malo umorio, teško je držati ritam protiv trećeg tenisača svijeta. Tijekom stanke imat će masažu.

Britanski tenisač ubacio je u brzinu više i poveo 5:3. Naša uzdanica pokazala je ljutnju nakon što je osmi gem pripao protivniku...

Murray je poveo 4:3, opet u jednom malo bržem gemu. No, igra se već 45 minuta, a prvi set nije ni blizu kraja...

Nakon što je Ćorić vodio 40-0, Murray to stiže, no ne i dalje od toga. Borna izjednačava na 3:3

Krenuo je Murray furiozno u četvrtu igru, no ponovno ga Borna sustižena 40:40. Posljednji poen ide Britancu koji vodi 3:2.

Nakon Murrayevih 40:15, uspio je Borna poravnati to na 40:40 sjajnim, dugim poenom! Uslijedilo je par izmjenjivanja prednosti, nekoliko Borninih pogrešaka, ali i sjajnih poteza poput slanja kratke, nedostižne lopte iza mreže i udaraca iza leđa! Jedan takav donio mu je izjednačenje na 2:2!

Dojam  nije da igraju 525. i 3. tenisač svijeta! Murray je jako brzo ozbiljno shvatio Ćorića.

Za osvojiti treći gem Škotu je trebalo vrlo malo, vodi 2:1 protiv Ćorića u prvom setu...

1:1 Borna je izjednačio nakon pametno odigranog gema!

Izjednačen prvi gem odirali su Borna i Andy, s jako dugim poenom od barem 40 udaraca kada je Murray poravnao na 40:40 protiv izdržljivog 16-godišnjaka. Imao je tada servis što je iskoristio i poveo 1:0

Počeo je meč!

Ćorić i Murray izašli su na umašku zemlju, rukovali se, čuli poruke suca. Meč treba početi vrlo skoro...

Otpjevane su nacionalne himne, Borna je dobio veliki pljesak na predstavljanju, a u publici ima ponešto britanskih navijača.

Očekujemo početak meča...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije