Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za vlast u hns-u

Borba za blagajnu
 sa 100 milijuna kuna

\'sport...wolfsburg...02.06.2006. wolfsburg, pivnica, strucni stozer reprezentacije i novinari na veceri, sef restorana pivnice, predsjednik hns-a vlatko markovic i zorislav srebric, foto: goran stanz
Goran Stanzl/PIXSELL
14.10.2010.
u 20:40

- To je važna funkcija u nas, nogomet i sport su nam važni, to visoko rangira čelnika HNS-a - kaže bivši predsjednik.

Može to biti volonterska funkcija i na njoj Vlatko Marković nije izravno zaradio ništa. Čak je, koliko znamo, oprostio i brojne dnevnice za jednako tako brojna putovanja otkako 12 godina vodi Hrvatski nogometni savez. No, tu bi funkciju rado brojni prigrlili, iako zasad kao jedini kandidati konkuriraju Vlatko Marković i Igor Štimac.

– Nisam slijepac, čak i da sam samo navijač, a bavim se biznisom, da ne bih znao da je nogomet naš uvjerljivo najveći i najvažniji sport, koliko god se netko, kao rukometaši, na to ljutio. Znamo što nam nogomet i sport znače na razini države, ali i vani. Dakle, ta pozicija donosi vrlo visok ugled. Doduše, ne kao u Engleskoj, ali opet... – pričao je bivši predsjednik HNS-a Branko Mikša.

Neću se opredijeliti

Kao vrag od tamjana pobjegao je od pitanja tko mu je bolji kandidat, Marković ili Štimac.

– Nema šanse da se opredijelim, izašao sam iz HNS-a i mislio sam da bi savez trebao biti drukčije složen, da bi nešto trebalo promijeniti. Ne volim taj samoupravljački sustav. Držao sam da bi izvršni direktor i glavni tajnik trebali biti profesionalci. Jer, sad je predsjednik glavni, a on je ipak volonter. No, volio bih da imamo četiri-pet kandidata, a ne samo dva. Pa da se proučavaju njihovi programi. Ne znam ni tko je u prednosti, nisam analizirao za koga će glasovati pojedine županije. Vidjet ćemo, i to je demokratski - objasnio je svoj stav Mikša.

S obzirom na to da je predsjednička funkcija volonterska, da nema nikakve izravne zarade, pomalo čudi ta želja da se radi taj posao.

Raspolaže s mnogo novca

– To je važna javna funkcija. I vi me niste sad zvali zato jer sam se negdje u općini brinuo o čistoći, nego zato jer sam bio predsjednik saveza. I taj volonterski posao na drugoj vam strani daje beneficije, pogotovo imate li kakav drugi posao. A ako ga i nemate, pa niti ikakvih obveza, onda je bolje raditi i volonterski nego negdje u kafiću prodavati pamet – uza smiješak zaključio je Mikša.

Da, samo što se na toj funkciji raspolaže i s velikim novcem. Primjerice, samo za plasman na prošlo europsko prvenstvo naš je savez dobio 7,5 milijuna eura. Pa se taj novac dijeli na igrače, stožer i na dio koji ostaje savezu.

Za razliku od naših klubova, od kojih su sponzori pobjegli, HNS nema takvih problema. I doista, gledajući financijski dio posla, HNS radi odlično. Za ostalo je bilo i prigovora, ali i dobrih stvari.

Nije sporno da će predsjednik, stari ili novi, izabrati Izvršni odbor, kao što svaki premijer sebi bira vladu, da će on biti šef saveza, kao što je to predsjednik i dosad bio, od prvog dana osamostaljenja.

Komentara 10

ST
stefj
21:29 14.10.2010.

Napokon je netko napisao o čemu se tu stvarno radi - o lovi. Nema to veze sa sportom ili moralom... Isto kao što SDP hoće Dinamo, tako i Štimac želi HNS...

RA
Rataku
21:33 14.10.2010.

Vi ste budale, Štimac je pun love i sigurno ne ide zbog toga a ovog starog olinjalog pokvarenjaka bi trebalo nabit nogom u guzicu da se vrati odakle je došao

KA
kajinx
21:13 14.10.2010.

Znači Štimac bi to htjeo, ha ! Ako stvarno želi, treba mu se dati - nogom v rit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije