Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idu po medalju!

Boraska: Četverac u psihološkoj prednosti pred Nijemcima

Četverac na pariće (1)
Igor Kralj/PIXSELL
03.08.2012.
u 09:38

– Pobjednik Luzerna u olimpijskoj godini nikad nije bio i olimpijski pobjednik u četvercu na pariće. Mi smo pobijedili u Luzernu, ali smo i spremni tu tradiciju srušiti.

Od 2010. pa do sada, u petnaestak utrka, hrvatski četverac na pariće samo tri puta nije bio pobjednik utrke. Prije dvije godine na Europskom prvenstvu, lani na regati Svjetskog kupa u Luzernu te na Svjetskom prvenstvu na Bledu. Evo zašto ih naš trofejni veslač Igor Boraska smatra favoritima za zlato.

– Naši će imati psihološku prednost jer su ove godine pobjeđivali Nijemce i tako da su vodili cijelu utrku, ali i kada bi došli iz drugog plana. Psihološki su jaki da se ne uspaniče ako vide da nakon 1000 metara nisu na prvom mjestu. U kvalifikacijama i u polufinalu djelovali su mi kao da su u zoni. Ne zanima ih tko je ispred, veslaju svoju utrku. Imaju vrhunsku tehniku, izvanredan kardiovaskularni kapacitet i sjajan ritam koji daje štroker Valent Sinković. Očekujem da će se Nijemci držati s našima kroz sredinu staze, ali naši imaju za nijansu kvalitetniju tehniku.

Trener Nikola Bralić otkrio nam je zanimljiv detalj:

– Pobjednik Luzerna u olimpijskoj godini nikad nije bio i olimpijski pobjednik u četvercu na pariće. Mi smo pobijedili u Luzernu, ali smo i spremni tu tradiciju srušiti.

Veslači danas neće imati puno hrvatskih navijača jer su problem ulaznice, barem za one koji se za njih na vrijeme nisu pobrinuli.

– Nema veze, mi ćemo si zamisliti da je ono navijanje za Britance namijenjeno nama – našalio se Damir Martin.

Dakako, bit će tu čelnici HOO-a i hrvatske misije, a vjerojatno i ponešto hrvatskih sportaša iz olimpijskog sela.

– Mi očekujemo desetak ljudi koji će doći iz Hrvatske, a među njima su moji i Valentovi roditelji, koji su gosti olimpijskog sponzora P&G-a, te moja zaručnica – najavio je Martin Sinković.

Djevojke ostale trojice članova četverca neće danas biti u Londonu, ali će sigurno među prvima \"dobiti izjavu\" potencijalnih olimpijskih pobjednika.

Veslači bi se već danas trebali preseliti iz veslačkog sela u Etonu u olimpijsko selo u Londonu.

– Ovdje u Etonu smo izdvojeni. Zato se radujemo ulasku u selo, da doživimo prave Olimpijske igre. Planovi su nam gledati tenis, atletiku, rukomet, a ići ćemo i na sestre Zaninović. Šteta što je Weymouth tako daleko, otišli bismo i na jedrenje – najavljuje Valent Sinković.

Raspored na dan finala:

6.00 - ustajanje

6.30 - doručak

7.00 - autobus za regatnu stazu

8.00 - dva kruga na stazi

9.00 - zobene čokoladice i energetski napici

10.30 - suho zagrijavanje

10.50 - zagrijavanje na vodi, pet kilometara

11.30 - finale (po engleskom vremenu)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije