Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI DERBIJA

Boljeg od Strahonje nema, a za pogreške će i sucu – suditi

Marijo Strahonja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.04.2015.
u 12:20

Sudac Marijo Strahonja učinio je niz previda, ali ne iz namjere, tvrdi Kukić

Prst je nakon derbija uperen u čovjeka u crnom – Marija Strahonju (39), suca susreta na Kantridi između Rijeke i Dinama (2:2). Najslabijom karikom proglašen je naš ponajbolji nogometni sudac! I to pripadnik elite, čovjek koji ''fućka'' Manchester Unitedu, Chelseaju, Sevilli, Interu, PSG-u, Portugalu, Italiji, Engleskoj...

– Da sam na njegovu mjestu, ostavio bih se nogometa! – grmio je nakon utakmice Zoran Mamić. Ponijele su u afektu emocije trenera Dinama nakon brojnih spornih sučevih odluka.

Susret visokih tenzija

Koplja se lome oko odluka koje nisu išle u prilog ni Rijeci (Sigalijev start bez kartona i prekršaja, Mitrovićev start na loptu karakteriziran kao prekršaj na Pjaci, Pinto nije dobio karton), odnosno Dinama (Henriquezu prekinuta izgledna akcija, Bradarić bez drugog žutog, Fernandes isključen jer je kao igrač s klupe slavio gol u terenu, dosuđen korner umjesto auta nakon kojeg je Rijeka zabila za konačnih 2:2)...

Kod predsjednika Komisije za suce HNS-a Dušana Kukića provjerili smo kako je struka ocijenila kolegu.

– Griješio je. Prema meni, najveća pogreška dogodila se u 94. minuti kada je dosudio udarac iz kuta, a vidljivo je bilo kako se radilo o autu. Nakon te situacije Dinamo je i primio pogodak. Kod kaznenih udaraca imao je ujednačen kriterij – kaže Kukić.

Igralo se po teškim uvjetima, tenzije su između dva naša najbolja kluba bile visoke zbog utakmice polufinala Kupa gdje se protivnici susreću već u srijedu.

– Uz Marija Strahonju i Ivana Bebeka u ovom trenutku nemamo boljih, sude Ligu prvaka i Europsku ligu. Pogreške su moguće i na međunarodnoj sceni, griješi se u LP-u, engleskoj ligi... Pa i Björn Kuipers je nedavno radio kardinalne pogreške. Griješio je Strahonja, ali bit je u tome da nije imao namjere – kaže sudački autoritet.

Koje će biti posljedice?

– Komisija će raspraviti o slučaju kao i o svakom drugom. Ako je potrebno, bit će kažnjen. Pa i Ivan Bebek, kada je kiksao, znao se odmarati. Zapazio sam za vrijeme utakmice, ali u to nisam siguran, da se nakon pola sata igre sudac ozlijedio te mi se činilo da je šepao – dodao je Kukić.

Živi dugo u Zaprešiću

Zanimljivo je i to što je Strahonja dugo bio na listi sudaca iz Zagreba, no sada se vodi kao sudac iz – Zaprešića. Prema tome, kako je prijavljen u Zagrebačkoj županiji, može suditi i klubovima iz Grada Zagreba. Sa suprugom, koja je iz Zaprešića, već godinama i živi u tom gradu pokraj metropole pa tu ne treba tražiti problem. Uostalom, bilo bi i šteta da naš ponajbolji sudac ne može suditi i našim ponajboljim klubovima. Daleko od toga da bi se trebao ostaviti nogometa. Takav bi razvoj bio gubitak jer radi se o čovjeku kojem se u međunarodnim krugovima predviđa da će napraviti najveću karijeru u crnom dresu od svih Hrvata. Tenzije treba smiriti jer pogreške se događaju, eto, i najboljim Hrvatima. Tko radi, taj i...

>> Marijo Strahonja napravio je brojne pogreške, pogledajte koga je više oštetio

Komentara 4

DU
Deleted user
16:16 07.04.2015.

Ako se vrh HNS-a sataje s covjekom koji ima zabranu obnasanja bilo kakve duznosti u nogometu-onda je Strahonja andjeo kojem se ne smije nista prigovoriti!

DU
Deleted user
16:15 07.04.2015.

Dusane, treba suditi po istini i savjesti. bojim se da to nasi suci ne mogu jer se uvijek nekome zamjere ... jednom ili drugom klanu. a ovo sada zadnje je bilo tipicnan mis mas da se nemre reci da je je samo jedno fulao...Jer mislim da sucima nije lako jer o nogometu najmanje razmisljaju. i to treba prvo rijesiti...sto nakon FIFA-e i UEFE-e dvije najkorumpiranije organizacije mislim da nije moguce.

DU
Deleted user
17:48 07.04.2015.

Jedno je sigurno , da je tako sudio Hajduku digla bi se dreka i kuknjava do neba a Strahonja bi garant otišao dugo na "hlađenje".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije