Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvalio Hezonju

Bogut: Postao sam pravi Dalmatinac. Nekada sam išao na Zrće, a sada idem u ribolov

Bogut
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
25.07.2015.
u 19:35

Prsten prvaka dobit ću na prvoj utakmici nove sezone. A što se tiče mojih snova, ispunio sam ih

Andrija Bogut, australski košarkaš hrvatskog podrijetla, već godinama ljetuje u Novalji, na otoku Pagu. Kupio je ondje apartman, a ovog ljeta doveo je na Pag i australsku košarkašku reprezentaciju koja se ondje priprema za kvalifikacijske susrete s Novim Zelandom za odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016. godine.

– Sada je u Australiji zima i kada su me ljudi iz saveza pitali ima li Novalja uvjete za dobre pripreme, rekao sam da se ovdje može doći bez problema. Smješteni smo u superluksuznom hotelu "Luna" koji ima vrhunsku teretanu, a dvoranu su nam malo uredili i to je to – rekao je Bogut koji je u Novalji već desetak dana, dok je reprezentacija došla u srijedu.

– Nego, gdje vam je NBA prsten za osvojeni naslov s Golden State Warriorsima? – pitamo ga.

– Nisam ga još dobio. Prsten se dobiva na prvoj domaćoj utakmici nove sezone. Jedva čekam. To mi je prvi prsten. Koliko sam čuo, priprema se pravi spektakl za tu prvu utakmicu. Gazda kluba odlučio je potrošiti veliki novac kako bi napravio dostojan šou u dvorani za nove prvake – rekao je Bogut, koji je u NBA ligi od 2005. godine kada je zaigrao za Milwauke Buckse, a od 2012. je među "Ratnicima".

Taj 213 centimetara visoki centar ostaje u Golden Stateu još dvije sezone.

Važno je da ostane Curry

– Kada mi završi ugovor imat ću 33 godine. Vidjet ću hoću li još igrati u NBA ligi ili se možda preseliti u neki europski klub. Glavno je da budem zdrav, jer sam imao ozbiljnih problema s leđima u posljednje dvije-tri godine. Što se tiče pojačanja, ne znam ništa o tome. Samo znam da svi glavni igrači ostaju, a nama je najvažnije da ostaje Curry. Čuo sam da mnogi klubovi traže naše igrače koji nisu puno igrali ove sezone – istaknuo je Bogut.

S njim je u reprezentaciji i Matthew Dellavedova koji mu je kao igrač Clevelanda bio suparnik u NBA finalu.

– Malo sam ga zafrkavao nakon finala, ali ne puno. Znam što znači za igrača da dođe do finala i onda u njemu izgubi. Matthew je bio otkriće finala, a i sjajan je dečko. Cijelu sezonu borio se da uđe među prvih 15 igrača, a do finala izborio se za prvu petorku. Sada se bori da dobije što bolji ugovor.

Je li uspio pratiti Bogdanovića i Rudeža u njihovoj prvoj NBA sezoni?

– Teško je to. Igra se svaki drugi dan. Bogdanović se puno bolje snašao od Rudeža koji je u Indiani malo igrao. Sada kada je promijenio klub možda će mu biti bolje – kaže Bogut.

U novoj sezoni stižu još dvojica hrvatskih igrača, Dukan i Hezonja.

Postajem Dalmatinac

Nisam znao da je Dukan potpisao. Što se tiče Hezonje, malo sam ga pratio u ljetnoj ligi. Bit će jako dobar i uvjeren sam da će se brzo izboriti za početnu petorku Orlanda. Sviđa mi se što je hrabar i što ne priznaje nikome da je bolji od njega. Da, on bi trebao uspjeti u NBA ligi – ističe Bogut.

Hrvatsku košarku slabo prati.

– Ne slabo, nego nikako. Znam da je sada Europsko prvenstvo i želim da Hrvatska ode što dalje i da se vidimio na Olimpijskim igrama u Riju. Nama je puno lakše doći do Olimpijskih igara nego Hrvatskoj. Bio sam na Igrama u Ateni i Pekingu i želio bih nastupiti na još jednima prije mirovine. U Brazilu nikad nisam bio pa mi je to baš lijepa prilika.

– Kako provodite dane u Novalji, već pet godina ljetujete ovdje?

– Pa u početku, prvih godina, išao sam na Zrće, ali u posljednje vrijeme ljetujem mirno. Sve više postajem pravi Dalmatinac, odem s prijateljima malo na brod, dobro, jednom ili dvaput odemo i na Zrće, ali nije to za čovjeka koji ozbiljno trenira. Takav ritam više ne bih mogao izdržati. Novalja mi se jako sviđa jer u blizini ima puno lijepih plaža – zaključio je Andrija Bogut.

>> Između napornih priprema za Olimpijske igre australski košarkaši uživaju u Novalji

Komentara 9

Avatar BraBar
BraBar
00:03 26.07.2015.

"Pravi Hrvat na kvadrat", namjerno sam utipkao navodnike. Priznaj da tebi smeta Za Dom Spremni. Komu se to Joe Simunic prodao? Za tvoju informaciju, pregledaj odluku suda u Kninu: "Prekršajni sud u Kninu, 22. prosinca 2011, odbacio je prijavu policije, zbog nošenja i prodaje suvenira s natpisom "Za dom spremni", kao neutemeljenu. U obrazloženju presude stoji da je "pozdrav "Za dom spremni" poznat kroz cijelu hrvatsku povijest još od vremena Šubića i Zrinskog te da time ne predstavlja nikakvo tzv. ustaško obilježje kako mu se stavlja na teret". Niste vi nikakav "Pravi Hrvat na kvadrat" nego ste ovdje da pljujete po svemo sto iole mirise hrvatski. Nadjite si drugaciji nacin i mjesto gdje mozete izlijevati svoje frustracije i gluposti.

GV
golub Vaso
22:01 25.07.2015.

Uvjet za nastup je bilo da oni dođu kod njega na pripremu u novalju, lukavo.

DU
Deleted user
07:07 26.07.2015.

Pa, ima ga, nekak je debel!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije