Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihi vođa

Bogdanović poručuje: Ne brinite, igrat ćemo muški!

Košarkaška reprezentacija slavlje (1)
Igor Kralj/Pixsell
19.09.2013.
u 09:39

– Zovu me iz Hercegovine, Dalmacije, Zagreba... Mogle bi Stožice biti pune

Među igračima čije su reprezentacije još u turniru, najbolji strijelac je Bojan Bogdanović s prosjekom od 17,5 koševa po utakmici, ispred Tonyja Parkera (17,3). Mostarac je prvi napadački izbor Repešina borbenog stroja, a moglo bi se reći i tihi vođa našeg sastava.

– Drago mi je da ljudi tako na to gledaju, no nije dobro da o meni govorite kao o vođi jer nas je tu gdje jesmo dovela isključivo momčadska igra, žustra obrana s puno pomaganja.

Prilika generacije

Osjeća li kao igrač najvećeg napadačkog potencijala pritisak da mora postići 25 koševa da bi Hrvatska pobijedila.

– Ne, jer znam kakav napadački potencijal imamo. U mnogim utakmicama imali smo petoricu-šestoricu igrača s više od 10 koševa.

Relativna je novost u Bojanovu napadačkom arsenalu da igra i leđima okrenut košu.

– Dok mi Spahija nije postao trener u Feneru nisam tako igrao, no on mi je savjetovao tu dimenziju više, a kada sam vidio da mi dobro ide počeo sam češće tako igrati.

Pred Bojanom i suigračima danas je, kažu mnogi, prilika generacije. Prvi put nakon 1995. Hrvatska će u europskom četvrtfinalu biti favorit, a dosad je u sve četiri prijašnje borbe za polufinale bila autsajder. Uvijek je bila ona momčad koja je u te bitke ulazila s manje pobjeda i lošije plasirana (treće ili četvrto mjesto), ali bi favoritu pružila izniman otpor, no bez sretnog završetka. Štoviše, gubila bi već dobiveno, na dramatičan način, pa se može govoriti i o kompleksu četvrtfinala.

– Svi potenciraju tu priču o tih 18 godina koliko se Hrvatska nije plasirala u polufinale europskog prvenstva. Od nas sadašnjih reprezentativaca samo su Ukić i Markota dosad igrali u četvrtfinalu, a mi ostali nismo opterećeni tom poviješću. Nemam kompleks četvrtfinala jer ga nisam nikada ni igrao pa ne strahujem da ću izgubiti i ovaj.

Nije nemoguć scenarij da naši košarkaši i u toj odlučujućoj utakmici vrlo loše šutiraju.

– Među nama igračima osjeća se velika želja, zbog koje do toga može doći, no nadam se da ćemo u tom slučaju to nadoknađivati dobrom igrom u obrani.

Bogdanović priznaje da osjeća pritisak jer je utakmica vrlo važna.

– Dobrim igrama doveli smo se u poziciju favorita. Imali smo možda i najtežu skupinu, pobijedili smo jako dobre reprezentacije pa tu ulogu favorita jednostavno moramo spremno prihvatiti.

Stožice pune do vrha

Je li odlazak na Svjetsko prvenstvo odnosno mjesto među prvih šest na EP-u i dalje primarni cilj?

– Sada više nije. Uz puno poštovanje prema Ukrajini, no bilo bi glupo nakon onakvih sedam pobjeda nad jakim suparnicima da nas sada Ukrajina izbaci. Osjećam da smo bolji, da imamo više talenta i ako ćemo i u utakmici protiv Ukrajine u obrani igrati kao dosad, muški makar i uz prekršaje, imat ćemo dobre izglede za pobjedu.

Ni Bojan nije pošteđen brojnih poziva zbog ulaznica.

– Zovu me iz Hercegovine, Dalmacije, Zagreba... Mogle bi Stožice biti pune.

>>Hrvatski košarkaški savez za ulaznice posudio 20.000 €?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije