Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nba liga

Bogdanović ponovo briljirao u dresu Indiane, skroman učinak Šarića

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
24.11.2018.
u 11:29

Mario Hezonja ponovno je startao u petorci New York Knicksa i ponovno je imao skroman učinak od dva pogotka

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović s 21 košem (šut za dva 10-12, trica 0-3, slobodna bacanja 1-2) bio je najbolji strijelac Indiana Pacersa, ali njegova je momčad pretrpjela drugi uzastopni poraz u NBA ligi izgubivši na svom terenu od San Antonio Spursa sa 100:111.

Pacersi su treću utakmicu zaredom igrali bez svog najboljeg igrača Victora Oladipa te nisu imali nikakvih izgleda protiv Spursa. Gosti iz San Antonija vodili su tijekom čitavog dvoboja, a njihova je prednost dosezala i 20 razlike. 

Sjajan je kod pobjednika bio LaMarcus Aldridge sa 33 poena i 14 skokova, dok je Bogdanović za 32 minute provedene na parketu uz 21 koš dodao i jedan skok, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. 

Minnesota Timberwolvesi ostvarili su svoju prvu gostujuću pobjedu u sezoni svladavši Brooklyn Netse sa 112:102, a Dario Šarić je imao skroman učinak u tom uspjehu.

On je za 16 minuta provedenih na terenu postigao tri poena (šut za dva 1-2, trica 0-2, slobodna bacanja 1-1) uz dva skoka i jednu asistenciju. Wolvese je do osme pobjede u 19. ovosezonskom nastupu predvodio Derrick Rose sa 25 ubačaja, dok su Joe Harris i Spencer Dinwiddie sa po 18 pogodaka bili najefikasniji kod Netsa koji su pali na omjer 8-12.

Mario Hezonja ponovno je startao u petorci New York Knicksa i ponovno je imao skroman učinak od dva pogotka (šut za dva 1-2, trica 0-2) uz tri skoka, jednu asistenciju i dvije osvojene lopte, ali njegova je momčad ostvarila drugu uzastopnu pobjedu svladavši u Madison Square Gardenu New Orleans Pelicanse sa 114:109. Domaće su do pobjede predvodili Emanuel Mudiay sa 27 i Allonzo Trier sa 25 koševa, dok gostima nije pomoglo 33 ubačaja i 12 skokova Anthonyja Davisa.

Prvaci Golden State Warriorsi prekinuli su niz od četiri poraza uvjerljivom 125:97 domaćom pobjedom protiv Portland Trail Blazersa iako su igrali bez Stephena Curryja, Draymonda Greena i DeMarcusa Cousinsa.

Stvari u svoje ruke preuzeo je Kevin Durant ubacivši 32 koša uz 8 skokova i 7 asistencija, dok je Klay Thompson dodao 31 poen. Kod Blazersa su najbolji bili Damian Lillard sa 23 i Jusuf Nurkić sa 22 pogotka.

Los Angeles Lakersi ostvarili su treću uzastopnu pobjedu nadigravši na svom parketu Utah Jazz sa 90:83 te su sve bliže samom vrhu Zapadne konferencije. Brandon Ingram je sa 24 ubačaja bio najbolji strijelac Lakersa, no ponovno je njihov najbolji igrač bio svestrani LeBron James sa 22 koša, 10 skokova i 7 asistencija, dok je kod Jazza najefikasniji bio Alec Burks sa 17 pogodaka. Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse.

U noći s petka na subotu dogodila su se i dva velika iznenađenja u kojima su najlošije momčadi u obje konferencije, Cleveland Cavaliersi i Phoenix Sunsi ostvarili svoje prve gostujuće pobjede u sezoni.

Cavsi su nadigrali u Philadelphiji domaće 76-erse sa 121:112, a iznenađenje je tim veće jer je ovo bilo njihovo deveto gostovanje u sezoni i prvi uspjeh, dok su Sixersi pretrpjeli prvi poraz pred svojim navijačima u 11. utakmici.

Kod gostiju su tri igrača ubacila 20 ili više poena, Rodney Hood se zaustavio na 25, Collin Sexton sa 23, a Cedi Osman na 20, dok su kod gostiju četiri igrača iz startne petorke prešla granicu od 20 ubačaja, Joel Embiid je ubacio 24 uz 12 skokova, JJ Redick 23, a Jimmy Butler i Ben Simmons po 22. Ante Toni Žižić ostao je na klupi Clevelanda.

Sunsi su do 116:114 pobjede na gostovanju kod Milwaukee Bucksa stigli u dramatičnoj završnici. Veteran Jamal Crawford zabio je pobjednički koš za goste 0.8 sekundi prije kraja, domaći su se u preostalom vremenu okrenuli Khrisu Middletonu koji je pogodio tricu iz kuta igrališta, ali pregledom snimke ustanovljeno je kako je ispustio loptu nakon isteka vremena.

Sedam igrača Phoenixa postiglo je dvoznamenkast broj poena, najviše Devin Booker 29, dok je prvo ime Bucksa bio Giannis Antetokounmpo sa 35 koševa i 10 skokova. Dragan Bender nije ulazio u igru kod Sunsa.

Toronto Raptorsi učvrstili su se na vrhu Istoka i čitave lige s omjerom 16-4 uvjerljivom domaćom 125:107 pobjedom protiv Washington Wizardsa. Ponovno je odličan bio Kawhi Leonard sa 27 poena i 10 skokova, dok je u gostujućem sastavu najefikasniji bio Bradley Beal sa 20 koševa.

Los Angeles Clippersi poravnali su se s Memphis Grizzliesima na vrhu Zapada, oba sastava sada imaju omjer 12-6, kontroverznom 112:107 domaćom pobjedom nakon produžetka. Gosti iz Memphisa imali su utakmicu pod kontrolom sve do ulaska u posljednje tri minute četvrte četvrtine kada su vodili 93:85 i imali napad.

No, tada je dosuđen dubiozan prekršaj u napadu Mikeu Conleyu kojemu je to bila isključujuća šesta osobna pogreška. Domaći su iskoristili situaciju i približili se na 98:95 i u svom posljednjem napadu dali loptu Danilu Gallinariju koji je 1.6 sekundi prije kraja promašio tricu za poravnanje, ali suci su ponovno donijeli odluku u njihovu korist vidjevši prekršaj Marca Gasola prilikom šuta.

Gallinari je pogodio sva tri slobodna bacanja i odveo susret u produžetak u kojemu su Clippersi bili uspješniji. Montrezl Harrell je sa 22 pogotka i 11 skokova predvodio Clipperse, Gallinari je dodao 20 uz 9 skokova, dok su kod Grizzliesa najbolji bili Gasol sa 27 ubačaja, 13 skokova i 7 asistencija te Conley sa 19 poena i 11 asistencija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije