Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI NBA SKAUTI

'Bogdanović je novi vođa, a skidamo kapu Jasku'

'19.09.2013., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenija 2013., cetvrtfinale, Hrvatska - Ukrajina. Ante Tomic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
21.09.2013.
u 10:51

– Impresioniran sam obranom jer nama reprezentacija nikad nije bila poznata po tome

Hrvatska ima tri NBA skauta striktno vezana uz klubove. Ivicu Dukana (Chicago Bulls), Danka Cvjetićanina (Brooklyn Nets) i Emilija Kovačića (Phoenix Suns) viđali smo u Celju i Ljubljani pa nas je zanimalo kako izgleda Hrvatska iz NBA perspektive.

Nikad nismo igrali tako

– Impresioniran sam obranom jer nama reprezentacija nikad nije bila poznata po tome. Danas se u napadu igra jako puno pick and rolla i tu se igrači u obrani strahovito troše, pogotovo visoki igrači. Možda i zbog toga Tomić i Žorić u napadu ne daju ono što bi mogli – ističe Emilio Kovačić i dodaje o našem izborniku:

– Repešina zasluga za sve ovo je golema, u toj obrani vidi se njegov rukopis, a izbornik sa svojim stožerom radi jako dobar posao u pripremi utakmica, u procjeni što treba zatvoriti, a što se suparniku može pustiti.

Emilio smatra da je Hrvatska na ovom prvenstvu dobila novog vođu:

– Kao takav isplivao je Bogdanović, igrač koji je glasan, a ima i najveću kvalitetu. No i on se podredio momčadi. Mi smo bili poznati po tome da bi među igračima došlo do prigovora i svađica, a sada je kohezija puno bolja. Ovi puno bolje znaju istrpjeti grešku suigrača.

Simona je gušt gledati

Zajedništvom ove momčadi oduševljeni su i Cvjetićanin i Dukan.

– Zajedništvom smo nadoknađivali nedostatak čvrstine pod košem koja nam je potrebna za najveće domete. S tom združenošću dečki su privukli sve te silne navijače pa mi je moj sin Duje, student treće godine na Wisconsinu, neki dan kazao: \"Tata, sve bih dao da mogu igrati ispred ovakvih navijača\". Mi u Ljubljani doista igramo kao kod kuće, a ja sam uživao u igrama Krune Simona. Baš ga guštam gledati, taj dečko doista zna – ustvrdio je Dukan koji je već 23 godine zaposlenik Chicago Bullsa, a neki je dan promoviran u specijalnog asistenta glavnog menadžera kluba. Dukan je već u Chicagu, a Cvjetićanin u Dubrovniku jer su očito vidjeli što su trebali vidjeti uživo.

– Hodali smo po žici, a tijesne pobjede odvele su nas u orbitu. Najviše sam iznenađen obranom u kojoj radimo malo pogrešaka, a u napadu smo raznovrsni u smislu da klupa vrlo često dade puno. Sviđa mi se i kada igrali održe svoj mini time-out na terenu, što znači da su doista klapa – ističe Danko.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije