Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Bogdanović i Zubac sjajni u pobjedama: Utah i Clippersi učvrstili pozicije na Zapadu

NBA: New Orleans Pelicans at Utah Jazz
Jeffrey Swinger
09.12.2021.
u 08:41

Bogdanović je bio drugi strijelac 'džezera', a Zubac je odigrao 32 minute te je ostvario 'double-double' učinak od 10 poena i 10 skokova.

Utah i LA Clippers upisali su nove pobjede u NBA ligi, a hrvatski košarkaši (Bojan Bogdanović i Ivica Zubac) za svoje su sastave upisali nove zapažene nastupe.

Utah je u gostima svladala Minnesotu 136:104 u dvoboju gdje je na poluvremenu imala samo poen prednosti (60:59). No, suparnika su gosti iz Salt Lake Cityja potpuno nadigrali u nastavku utakmice. U trećoj četvrtini gosti su napravili 13 poena razlike, a u zadnjoj dionici još i više (18) te su ukupno u drugom poluvremenu zabili čak 76 poena.

Bogdanović je bio drugi strijelac 'džezera'. Najbolji je bio Donovan Mitchell (36 poena, šut 14-23), dok je hrvatski košarkaš za 28 minuta zabio 21 poen. Imao je i pet skokova te je iz igre gađao 8-14 uz 4-9 za tri poena, a pogodio je i jedno slobodno bacanje.

Izdvojimo još 18 poena Clarksona te 13 poena i 10 skokova Goberta. Kod Minnesote je najbolji bio Karl-Anthony Towns s 22 poena, sedam skokova i pet asistencije.

Napeta je bila utakmica u kojoj su Clippersi na domaćem terenu svladali Boston 114:111. Sekundu i pol prije kraja hrvatski centar Ivica Zubac je pogodio oba slobodna bacanja za potvrdu domaće pobjede.

Na poluvremenu su Clippersi bili u plusu od 12 poena, ali je Boston u nastavku dostignuo domaćina, ali ne i prestigao. Za domaćina je s klupe Brandon Boston jr. postigao 27 poena, dok je Reggie Jackson dodao 17 uz sedam asistencija.

Zubac je odigrao 32 minute te je ostvario 'double-double' učinak od 10 poena i 10 skokova. Imao je i četiri blokade te šut iz igre 3-4, uz 4-4 s linije slobodnih bacanja. Imao je i jednu asistenciju, četiri izgubljene i jednu ukradenu loptu.

Jayson Tatum je s 29 poena i 10 skokova bio prvo ime Celticsa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije