Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALL STAR vikend

Bogdanović: Bilo je sjajno, odoh se malo kupati u Santa Monicu

Nov 17, 2014; Brooklyn, NY, USA; Brooklyn Nets guard Bojan Bogdanovic (44) shoots for three over Miami Heat guard Mario Chalmers (15) during the third quarter at Barclays Center. Miami Heat won 95-83. Mandatory Credit: Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports
Foto: Reuters/PIXSELL
15.02.2015.
u 20:10

Premda je poanta bila dobro se zabaviti, meni je drago da smo mi pobijedili, u tome su se složili Bogdanović i Spahija.

U prvoj utakmici najboljih NBA novaka po novoj formuli, selekcija Svijeta pobijedila je američku vrstu sa 121:112. U toj "povijesnoj" pobjedi značajno je sudjelovao i naš Bojan Bogdanović, koji je zabio 16 koševa, uz tri trice i dvije asistencije.

Wiggins MVP s 19 godina

Igračem utakmice pak proglašeno je 19-godišnje krilo Andrew Wiggins za učinak od 22 koša i 6 skokova.

Kod pobjednika istaknuli su se još tamnoputi Nijemac Schroder (9 asistencija), Crnogorac Mirotić (četiri trice) i Grk Antetokounmpo svojim nevjerojatnim atleticizmom (12 koševa, 10 skokova). Za pobijeđene Amerikance najviše su dali Oladipo i LaVine, po 22, i to je sve što treba reći o ishodu ove utakmice.

A kakva je ona bila, najbolje je opisao upravo Bojan Bogdanović:

- Utakmica je bila ozbiljna u posljednjih pet minuta.

Uslijedilo je i objašnjenje:

- Time što su promijenili format, utakmicu novaka učinili su zabavnijom i kompetitivnijom. U posljednjih pet minuta igrala se gotovo prava košarka, i jedni i drugi htjeli su pobijediti.

A do tada se igralo bez obrana, s puno trke i nabacivanja za "alley-oop" zakucavanja.

- Premda je poanta bila dobro se zabaviti, meni je drago da smo mi pobijedili.

Nekako slično zborio je i pomoćni trener s klupe selekcije Svijeta Neven Spahija:

- Svi kažu da je ovo ekshibicija jer se dopušta ležernija igra na otvorenom terenu, ali se pri kraju stisne jer svi žele dobiti. I mi smo sretni zbog pobjede jer ovo je prvi put da je Svijet igrao protiv SAD-a na All-Star Weekendu. Ova bi se formula mogla primijeniti i na glavnu All-Star utakmicu Istok protiv Zapada, koja bi tada bila kompetitivnija nego dosad.

Kako se pripremala ova revijalna utakmcia u stožeru selekcije Svijeta?

- Mi nismo htjeli odstupiti od standarda Hawksa i napravili smo skauting suparnika tako da smo naglasili koga se na kraju isplati faulirati, koga se smije pustiti na trici i slično.

Da nije na All-Star Weekendu, Spahija bi takozvani "All-Star break" iskoristio za odlazak na Kanarske otoke.

- Trebao sam spojiti ugodno i korisno. Pogledati Waltera Tavaresa, 220 cm visokog igrača kojeg je moj klub draftirao, ali se i malo odmoriti.

Za razliku od Spahije, koji mora biti na klupi selekcije Istoka u središnjoj All-Star utakmici, Bogdanoviću su All-Star obveze s ovom utakmicom prestale pa se već sutradan zaputio u toplije krajeve. Pobjegao je iz iznimno hladnog New Yorka u kojem je u petak bilo "minus 9".

- Idem u Kaliforniju, u Santa Monicu pokraj Los Angelesa, gdje ću dočekati svoje jer prvu utakmicu nakon All-Stara igramo baš protiv LA Lakersa.

Olakotna okolnost jest to što se ta utakmica igra tek u petak 20. veljače pa će se Bojan moći opustiti od suludog ritma igranja i putovanja. A upravo je taj nadnevak i ovosezonska granica za razmjenu igrača, koje se Mostarac ne pribojava:

Nurkić nije želio biti zamjena

- O tome i ne razmišljam, a i neka mi je vrsta poticaja to što se u tim kombinacijama moje ime uopće ne spominje, što znači da Netsi računaju na mene.

Za razliku od ostalih, bivši cedevitaš Jusuf Nurkić zahvalio se na nastupu na All-Star Weekendu i on se već u srijedu iz Denvera zaputio u Zagreb i Tuzlu. Dok svi koji odjenu NBA dres priželjkuju nastup na All-Star Weekendu jer to je pitanje prestiža, nekonvencionalni Juka još je jednom pokazao da je drugačiji i da ga ne obvezuju "zvjezdane" američke norme.

Premda je NBA liga to objasnila razlozima osobne prirode, Denver Post piše da je Juka, čim je čuo da će biti zamjena za Novozelanđanina Adamsa, toj ideji pružao otpor. Takvo njegovo opiranje konvencijama je iskoristio mladi Grk Papanikolau.

>>Spahija brani čast naše košarke dok čekamo Šarića, Hezonju...

>>Tomiću, dođi u NBA, ovo je košarka koju moraš isprobati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije