Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALIENOVE ŽELJE

Bode Miller: Sanjam osvajanje zlata u slalomu

Bode Miller
Reuters - Bode Miller
20.02.2010.
u 10:36

Kontroverzni 32-godišnji američki alpinac Bode Miller nakon dvije utrke na Zimskim olimpijskim igrama ima dvije medalje. Srebrno i brončano odličje.

Otvorio je igre broncom u spustu, a potom je u petak doskijao i do srebra u superveleslalomu. No, još uvijek mu nedostaje zlatna medalja, a sanja je na "čudnom" mjestu, u slalomu.

- Pobjeda u slalomu! O tome sanjam. Da, ovdje na Olimpijskim igrama, zašto ne - upitao se Bode Miller. 

Bilo bi to posve neočekivano jer se Miller već godinama muči ne bi li završio svaku slalomsku utrku. "Vadi" se na svakim vratima, a ove sezone je trenutačno šesnaesti u redoslijedu slaloma Svjetskog kupa sa 167 bodova. To je čak i mnogo bolje nego što kaže statistika u prethodnim godinama: 2008. godine je osvojio 68 bodova u Svjetskom kupu, 2007. samo osam, 2006. 45...

No, treba se prisjetiti i 2002. godine kada je do kraja vodio borbu s hrvatskim skijašem Ivicom Kostelićem za naslov najboljeg u slalomu. Tada je mali Kristalni globus uzeo Ivica sa 611 bodova, dok je Bode bio drugi sa 560.

- Slalom je opasan, nije to nikakva novost. Prijetnja od ispadanja stoji na svakom koraku. Evo, na posljednjim treninzima sam nekoliko puta izletio. No, tko zna što donosi službena utrka. Ja se stvarno nadam najboljem, a to je zlatna medalja - završio je Bode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije