Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINSKI IZBORNIK

Blohin: Što će nam pet sudaca kad ništa ne vide

Wayne Rooney (1)
Reuters
20.06.2012.
u 01:01

– I nama prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u JAR-u nije priznat regularni Lampardov pogodak – kaže Gerrard

Ogorčenje ukrajinskog izbornika Olega Blohina sudačkom petorkom bilo je opravdano. U 61. minuti utakmice Ukrajini nije priznat potpuno regularan zgoditak, kad je Devićev udarac debelo iza gol-linije izbila engleska obrana. Sudac iza gola, iako udaljen od mjesta "nesreće" svega nekoliko metara, nije signalizirao glavnom sucu Mađaru Kassaiju da je lopta prošla crtu.

Iako u početku nije želio komentirati suđenje, novinari su ipak uspjeli iz temperamentnog Blohina izvući njegovo razmišljanje

– Ovo je katastrofa! Koja je korist imati na travnjaku pet sudaca, ako oni ništa ne vide. Nisu vidjeli da je lopta 15 centimetara prošla liniju gola, nisu vidjeli ni Carrollovo udaranje laktom, a ni Terryjevo igranje rukom u engleskom kaznenom prostoru. Tim su pogreškama izravno utjecali na rezultat naše utakmice. Ali ne želim govoriti o suđenju. Pišite što god želite – ljutito je poručio Blohin.

Englezi su pak svjesni da su u ovom susretu imali mnogo sreće.

– Sreća je sastavni dio sporta. I nama prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u JAR-u nije priznat regularni Lampardov pogodak zbog kojeg smo morali spakirati stvari i vratiti se kući. Sada nam se sve to vratilo – prokomentirao je engleski kapetan Steven Gerrard.

Ukrajincima nije priznat regularan pogodak, za Hrvatsku nisu dosuđena dva jedanaesterca… Sudačke pogreške izravno su izrežirale sliku putnika u drugi krug i nastavak natjecanja na ovogodišnjem Euru. Nitko ne snosi odgovornost, a suđenje dobiva prolazne ocjene.

Komentara 3

KI
Karl I
08:41 20.06.2012.

Uefina cosa nostra na čelu s don platini Corleoneom ide prema unaprijed zacrtanom cilju. to je svima jasno. međutim nije mi jasno zašto naši mediji nikako ne smiju oštro osuditi takvo ponašanje prema našoj reprezentaciji!?

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:53 20.06.2012.

Nije to ništa. Blatter i Platini spremaju novi izum. Još dva suca, svaki će visjeti iznad gola na užetu i gledati gol crtu iz ptičje perspektive. Ne daj bože da se uvede malo tehnologije, mogućnosti osporavanja sudačkih odluka i sl.,., pa to bi uvelo nogomet u 21. stoljeće...

BU
BubyZG
16:37 21.06.2012.

Kažu "istinski zaljubljenici i znalci" da je nogomet zanimljiv ovakav kakav jest zbog toga jer i suci imaju pravo pogriješiti !!?? S ovim bih se složio samo dok se igra na dva mala za gajbu pive i deset porcija čevapa. Kada se igra za 10 milijuna eura, za potencijalno puno veće ugovore igrača repki koje su prošle dalje, za prestiž ... tada je takvo razmišljanje vrlo sumnjivo. Jer sa tehnologijom snimaka kakvu danas imamo manipulacije sudačkim odlukama bile bi gotovo nemoguće, ali bi tada i Blatter i Platini ostali bez moći !!! I cjelokupna UEFA i FIFA. I bez novca koji se u profi nogometu vrti !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije