Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA KOMISIJE

Blatteru i Platiniju odbijena žalba, ostaju izvan nogometa najmanje šest godina!

Sepp Blatter i Michel Platini
Foto: Reuters/PIXSELL
24.02.2016.
u 19:26

U principu, žalba im je potpuno odbačena, tek se smanjio njezin vijek trajanja pa donedavno najmoćniji nogometni dvojac ostaje izvan nogometa dugih šest godina.

Bivši predsjednik Fife Sepp Blatter i suspendirani predsjednik Uefe Michel Platini proteklih mjeseci nisu imali previše razloga za zadovoljstvo, no s današnjim danom barem im je malo lakše zato što su im suspenzije na obavljanje djelatnosti povezane s nogometom smanjene s osam na šest godina. No žalba im je pred Etičkom komisijom Fife odbačena.

Dakle, donedavno najmoćniji nogometni dvojac ostaje izvan nogometa dugih šest godina. U ovom poslu to je praktički doživotno.

A za sve je "kriva" sumnjiva isplata prema kojoj je FIFA platila Platiniju 1,8 milijuna eura za savjetničke poslove prije pet godina. Zbog toga su i kažnjeni novčano, Blatter s 46 tisuća eura, a Platini sa 74 tisuća eura. Zapravo je s te strane kazna blaga jer ako je kompletna isplata sporna, onda bi nekako bilo logično da se sve vrati otkud je i došlo, a ne da novac ostaje...

Kako god, Platinija i Blattera možda više nikad nećemo gledati na nekoj od dužnosti u nogometu.

>> Sepp Blatter i Michel Platini suspendirani na osam godina!

Komentara 15

BR
brčko
19:36 24.02.2016.

a joj, suze mi krenuše od tuge -:)))

BJ
Ben Juda Talmudan
19:38 24.02.2016.

Bas mi je drago za napuhanog papka Platimi-ja.Mislio je kako ce naslijediti Blattera.Mali morgen

ZL
zlatnirat
19:46 24.02.2016.

A sto ce Suker i mamo bez francuza? nece valjda sad kazne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije