Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga

Blanki i Sandri stižu velike cure - Müller, Barrios, Čičerova...

'04.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Bacanje diska, Sandra Perkovic osvojila je zlato. Photo: Damir Sencar/PIXSELL/POOL'
'Damir Sencar/PIXSELL/POOL'
05.06.2013.
u 22:00

– Veselim se Rimu zbog lijepa vremena, ali i konkurencije. Ne razmišljam o rezultatu iako bi bilo lijepo skočiti rekord sezone – rekla je Blanka.

U četvrtak će se na Olimpijskom stadionu u Rimu održati miting Dijamantne lige na kojem će nastupiti tri hrvatske atletičarke. Prvo ime Rima svakako je Usain Bolt koji se oporavio od lakše ozljede i ovo će mu biti tek druga utrka ove sezone na 100 metara.

Blanka: Ništa me ne boli

– Sada sam puno, puno bolje i nadam se da ću u Rimu istrčati odličan rezultat. Puno sam ove sezone radio na brzini izlaska iz startnog bloka – istaknuo je Bolt koji je posljednje dvije godine pobjeđivao u Rimu, lani sa sjajnim rezultatom 9,76 sekundi.

Blanka Vlašić će u visu imati puno jaču konkurenciju nego u New Yorku, gdje je pobijedila sa skokom preko 1,94 metara.

– Budući da je natjecanje u New Yorku bilo specifično iz više razloga, trebalo je i nešto dulje da dođem k sebi po povratku. Međutim, zglob i Ahilova tetiva su se oporavili svojim uobičajenim ritmom, što mi je izuzetno drago. Otprilike treći ili četvrti dan nakon skakanja bolovi se smire - kaže Blanka.

Pregled je pokazao da hladnoća i intenzivniji skokovi nisu napravili nikakvu štetu, osim blage upale Ahilove tetive koja se brzo smirila.

- Veselim se Rimu zbog lijepa vremena, ali i konkurencije. Ne razmišljam o rezultatu iako bi bilo lijepo skočiti rekord sezone. Budući da mi podloga na olimpijskom stadionu nije jedna od dražih, posebno sam koncentrirana na tehničku izvedbu skoka i način na koji ću izvući najbolje od nje – rekla je Blanka.

Konkurencija je strašna – svjetska i olimpijska pobjednica Ana Čičerova, dvije sjajne Ruskinje Svetlana Skolina i Irina Gordejeva, a u tom odabranom društvu bit će i Ana Šimić.

Ozljeda pod kontrolom

Sandra Perković u bacanju diska prvi će se put ove sezone obračunati s najboljima – Müller i Barrois.

– Osjećam se dobro. Bila sam deset dana u Medulinu, gdje sam se odmorila. Ozljeda je pod kontrolom – rekla je Sandra.

>> Veliki obračun u Rimu – Blanka Vlašić protiv Ane Čičerove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije