Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IAAF-OV IZBOR Ništa od nagrade za najbolju atletičarku godine

Blanka Vlašić osma atletičarka svijeta

10.11.2008.
u 14:33

Međunarodni atletski savez (IAAF) objavio je popis triju finalistkinja za nagradu najbolje atletičarke godine, a među njima nije Blanka Vlašić, koja je u glasovanju zauzela osmo mjesto.

Prilikom glasovanja 70 posto važnosti imali su glasovi čelnika IAAF-a, nacionalnih i kontinentalnih saveza, samih atletičara i novinara, a ostatak od 30 posto su činili internetski glasovi - njih gotovo pola milijuna - koji su se mogli dati klikom na internetskoj stranici IAAF-a.

IAAF je nakon prebrojavanja glasova među tri najbolje atletičarke sezone postavio rusku motkašicu Jelenu Isinbajevu, olimpijsku prvakinju na 5000 i 10000 metara Etiopljanku Tirunesh Dibabu, te olimpijsku pobjednicu i ukupnu pobjednicu Zlatne lige kenijsku 800-metrašicu Pamelu Jelimo.

Četvrto i peto mjesto osvojile su jamajkanske sprinterice Veronica Campbell-Brown i Melaine Walker, šesta je novozelandska bacačica kugle Valerie Vili, sedma češka kopljašica Barbora Špotakova, a tek osma Blanka Vlašić. Splićanka je lani u ovom izboru bila druga iza Etiopljanke Meseret Defar, a njezin skok preko letvice postavljene na 2.07 metara proglašen je najboljim ženskim atletskim rezultatom.

Kod atletičara je apsolutni favorit jamajkanska superzvijezda Usain Bolt, a osim njega još su nominirani dvostruki olimpijski pobjednik na dugim prugama Etiopljanin Kenenisa Bekele i svjetski rekorder na 110 metara s preponama Kubanac Dayron Robles.

Pobjednici u muškoj i ženskoj kategioriji bit će proglašeni na IAAF-ovoj gala-svečanosti u Monte Carlu 23. studenoga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije