Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skok u vis

Blanka Vlašić neće žuriti, pa će propustiti nastup u Beogradu

Blanka Vlašić i emocije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
13.01.2017.
u 17:41

Na Europsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu nećemo ići iz razloga što smo sebi htjeli dati dovoljno vremena i ne žuriti, to jest da rehabilitacijski procesi budu temeljiti i da to bude baza za sve godine koje su, nadam se, pred nama - istaknuo je Joško Vlašić

Blanka Vlašić neće sudjelovati na Europskom atletskom dvoranskom prvenstvu početkom ožujka ove godine u Beogradu, ali će na Svjetskom atletskom prvenstvu na otvorenom u kolovozu u Londonu pokušati po treći puta osvojiti titulu svjetske  prvakinje u skoku u vis, što dosad nije uspjelo nijednoj visašici, najavili su u petak na konferenciji za novinare u Splitu Blankini treneri  Joško Vlašić i Bojan Marinović.

- Na Europsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu nećemo ići iz razloga što smo sebi htjeli dati dovoljno vremena i ne žuriti, to jest da rehabilitacijski procesi budu temeljiti i da to bude baza za sve godine koje su, nadam se, pred nama -  istaknuo je Joško Vlašić.

- O kontrolnom magnetu i o reakciji na stresnom treningu ovisi i daljnje naše postupanje. Nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru obavljen je kontrolni magnet  u Mostaru koji  je pokazao kako je Blankin problem smanjen na jednu trećinu u odnosu na ranije razdoblje što je sjajna vijest. Mislim da se isplatila Blankina  žrtva nastupa pod ozljedom u Riu, gdje je osvojila brončanu medalju, a to nije izazvalo  preveliku štetu - dodao je Joško Vlašić. 

Vlašić je također kazao kako Blanka, kojoj su  sada 33 godine, posjeduje htijenje da se natječe i sljedećih nekoliko godina te da sudjeluje na OI u Tokiju 2018. godine. Pitom je naglasio da Blanka i njezin stručni stožer imaju čak i ambiciju da se njeni rezultati u sljedećoj fazi približe dometima koje je imala na vrhuncu svoje karijere.

Bojan Marinović je dometnuo kako Blanka u sljedećih mjesec dana neće biti u "fazi skoka", potrebnoj za natjecanje. 

- Ukoliko Blanka dođe do faze skokova za dva do tri mjeseca, mislim da bi ona na Svjetskom atletskom prvenstvu na otvorenom u Londonu imala što reći, možda bi mogla loviti i treću zlatnu medalju na Svjetskim prvenstvima što još nitko nema - kazao je Marinović.

Komentara 14

Avatar swp850
swp850
18:22 13.01.2017.

Ne ide da se ne obruka.

Avatar stef99
stef99
09:10 15.01.2017.

Zna se da u Beogradu ima vrlo kvalitetna antidop&drog agencija, zato ćimćim dalje, timtim bolje, ....

IC
icocrobih
17:58 13.01.2017.

Blanka je izjavila da vise ne skace za sebe nego za Isusa. Vjerovatno je dobila informaciju da Njega nece biti u Beigradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije