Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOĆI ĆU SPREMNA'

Blanka: Odlučila sam, u planu je Rio 2016.

Blanka Vlašić, portal
Foto: Tino Juric/PIXSELL
27.04.2014.
u 08:21

- Ne volim ništa unaprijed prognozirati, ali u planu je nastup sljedeće godine na svjetskom prvenstvu, a 2016. i na Igrama u Riju - istaknula je Blanka.

Blanka Vlašić, jedna od najboljih hrvatskih atletičarki, jučer je bila Adidasova ambasadorica u Zagrebu. U Tuškancu je održan Adidasov kvartovski kros.

- Nisam trčala, samo sam kao ambasadorica došla podržati ovu akciju. Bila je jedna kraća utrka za rekreativce i jedna duža za one koji se malo ozbiljnije bave ovim sportom. Sa mnom je kao ambasadorica bila i naša dugoprugašica Matea Matošević. Promovirale smo trčanje kao rekreaciju - rekla je Blanka.

Na utrci su sudjelovali građani svih dobi i odaziv je bio više nego dobar.

- Ovo je zaista dobra ideja i treba je podržavati i u budućnosti - istaknula je Blanka.

Pripreme za sezonu na otvorenom počele su prije četiri tjedna.

- Zasada sve ide po planu i programu, bez ikakvih problema. Do prvog nastupa ostalo je još šest tjedana priprema. Odlučila sam da prvi nastup imam na mitingu Dijamante lige u Oslu, 11. lipnja. Radi što bolje odrađenih priprema nisam htjela putovati na miting Dijamantne lige u Šangaj. Puno bih vremena potrošila na putovanje. Ipak mi je važnije od natjecanja da potpuno obavim pripreme koje su mi prethodnih godina nedostajale. Tri godine već nisam imala pripreme u kontinuitetu - istaknula je.

Glavni ciljevi sezone?

- Prvo da odradim kompletne pripreme pa je potom cilj nastupiti na svim mitinzima koje sam planirala, a ne da mi se dogodi kao prošle sezone kada sam morala zbog bolova odustati uoči Svjetskog prvenstva u Moskvi. Naravno, tu je Europsko prvenstvo u Zürichu, na kojem neće biti lako osvojiti medalju. U konkurenciji neće biti samo američkih visašica, a sve ostale su tu. Volim skakati na tom stadionu, imala sam tu puno lijepih trenutaka. A nakon Züricha opet Zürich, ali ovoga puta miting Dijamante lige - rekla je Blanka, a onda je otkrila i dugoročnije ciljeve.

- Ne volim ništa unaprijed prognozirati, ali u planu je nastup sljedeće godine na svjetskom prvenstvu, a 2016. i na Igrama u Riju - istaknula je Blanka.

Nije tajna da Blanka sanja olimpijsko zlato kojoj joj je “pobjeglo” u Pekingu.

- Doći spremna u Rio i tamo nastupiti za mene će već biti velika stvar - zaključila je Blanka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije