Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SP-A

Blanka: Moskva je blizu, letjet će se preko dva metra

'13.09.2011., Mladost, Zagreb - 61. jubilarni memorijal Borisa Hanzekovica, atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2011. Skok u vis, Blanka Vlasic.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
19.07.2013.
u 10:09

Večeras je u Monaku miting Dijamantne lige, posljednja provjera za SP

 

Tri hrvatske atletičarke nastupit će večeras na mitingu Dijamantne lige u Monaku – visašice Blanka Vlašić i Ana Šimić te diskašica Sandra Perković. Od njih tri samo je Sandra Perković osigurala pobjedu u svojoj disciplini. U Monaku će pokušati do svoje osme uzastopne pobjede ove sezone.

Umorila se od treninga

– Dobro sam, super se osjećam, dapače odmorila sam se od natjecanja, ali umorila od treninga. Baza za Moskvu je počela, treba se fokusirati na ono što je najvažnije ove sezone, a to je Svjetsko prvenstvo. Idem u punom treningu u Kneževivi. Ne opterećujem se rezultatom, idem se natjecati. Mislim da i u ovakvim treninzima mogu daleko – rekla je Sandra koja uz Šveđanku Amantle Aregawi (800 m) jedina ima maksimmalnih 20 bodova. Do pet pobjeda u nizu mogu doći još Zuzana Hejnova (400 m prepone), Caterine Ibarguen (troskok) i Christina Obergfoll (koplje), koje će peti put nastupiti u Londonu 27. srpnja.

Može li Čičerova \"pasti\"

Blanka Vlašić još je u igri za ukupnu pobjedu u visu. Za vodećom Čičerovom zaostaje tri boda. No da bi prestigla Ruskinju, morala bi je pobijediti u Monte Carlu. Ove sezone to joj još nije pošlo za rukom. Plasman barem na drugo mjesto značio bi da će prestići Svetlanu Skolinu koja večeras neće skakati. No prepreka za Blanku neće biti samo Čičerova nego i Amerikanka Brigitte Barrett koja je našu visašicu dvaput zaredom pobijedila.

– Novinari me uvijek pitaju koliko ću točno u centimetar preskočiti. Predviđanja mog trenera Bojana, ali i moja, jesu da će se večeras letjeli preko dva metra i to ne samo jedna djevojka. Približava se Svjetsko prvenstvo, forma raste i večeras bi natjecanje u visu moglo biti najjače ove sezone – rekla je Blanka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije