Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boje se "drugačijih"

Blanc upleten u skandal s rasnim kvotama u trikolorima!

Laurent Blanc
Reuters
01.05.2011.
u 12:11

Francuski nogometni savez suspendirao je tehničkog direktora Francoisa Blaquarta zbog navodnih rasnih kvota koje je pokušao uvesti u mlađim reprezentacijama Francuske.

Skandal je otkrila francuska internetska stranica Mediapart, koja tvrdi kako su članovi Francuskog nogometnog saveza prešutno odobrili i podržali Blaquartov prijedlog da se broj arapskih i tamnoputih igrača u mlađim selekcijama ograniči na 30 posto.

Blaquart i izbornik trikolora Laurent Blanc tvrde kako su te stvari izvučene iz konteksta.

Mediapart u javnost je izašla s transkriptom razgovora koje je Blaquart vodio s Blancom i nekolicinom izbornika mlađih kategorija. U tim transkriptima Blaquart govori:

"Vrlo sam sklon uvođenju kvota za igrače stranog podrijetla".

Komentara 2

PB
predrag borna
13:45 01.05.2011.

Što je tu ustvari sporno?Francuska je francuska i oni određuju pravila.Pa i u sportu.Nitko crncima ne brani da igraju za reprezentaciju ali je stvarno blesavo kada je čitava vrsta crna....Uostalom taj problem su Holandezi vrlo elegantno rješili i sa \"bijelačkim\"kadromm su sasvim uvjerljivi.

JA
JackRussell
20:34 01.05.2011.

Francuzi su desetljećima izrabljivali afričke narode, a u nekim dijelovima Afrike djeluju još i danas, pa se danas čude što im u državi živi 70 posto crnaca. Ameri bi rekli \"karma is a bitch\"....bome i je....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije