Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJSKI BORAC

Blachowicz bi prihvatio borbu protiv Ngannoua: 'Još ne zna kakvu ja imam snagu'

Francis Ngannou Press Conference After Victory - Las Vegas
PX Images/ABACA/PIXSELL
05.04.2021.
u 16:00

– Prihvatio bih tu borbu bez problema. Francis ima nevjerojatnu snagu, poput Predatora. Ali nitko nema snagu poput ‘Legendarne poljske snage’

Jan Blachowicz (28-8) je bio pred otkazom u UFC-u, a onda je odjednom krenuo njegov uspon na tron u poluteškoj kategoriji. Poljski borac je nakon poraza od Patrick Cummins prije četiri godine bio blizu razlaza s najjačom MMA organizacijom, ali je onda krenuo nevjerojatan niz, piše Croring.

U posljednjih deset borbi izborio je devet pobjeda koja, a sve je krenulo nakon što je kod kuće nadjačao Devina Clarka. Na putu do trona na trenutak ga je zaustavio Thiago Santos.

No Jan je s četiri pobjede u nizu i trijumfom lani u rujnu protiv Dominicka Reyesa stigao do pojasa prvaka. Prošlog mjeseca naslov prvaka poluteške kategorije obranio je protiv Israela Adesanye.

Blachowicz je cijelo vrijeme pokazivao želju boriti se protiv Jona Jonesa, pa je još jednom prozvao bivšeg prvaka koji je prošle godine odlučio prijeći u tešku kategoriju.

– Ja sam kralj poluteške kategorije i Jones se uvijek može vratiti. Želio bih se protiv njega boriti u bilo kojoj kategoriji, no sada čekam svog sljedećeg protivnika – rekao je Jan Blachowicz i dodao:

Bit ću sretan bude li to Jon Jones. A ako ne bude, nema veze, tu sam i čekam ga. Moj sljedeći suparnik vjerojatno će biti Glover Teixeira.

Poljak ističe kako razumije Jonesa i njegov potez da prijeđe u tešku kategoriju.

– U poluteškoj je napravio gotovo sve, jedino se nije borio protiv mene. Razumijem njegovu odluku jer zna da bi od mene izgubio – istaknuo je Jan Blachowicz i nastavio:

– Tako je odlučio jer bude li izgubio u teškoj kategoriji uvijek može reći da to nije njegova prava kategorija. Čekam ga, obećao mi je borbu još nakon što sam nokautirao Coreya Andersona.

A što bi učinio kada bi dobio ponudu da se bori protiv Francisa Ngannoua?

– Prihvatio bih tu borbu bez problema. Francis ima nevjerojatnu snagu, poput Predatora. Ali nitko nema snagu poput ‘Legendarne poljske snage’ – zaključio je Jan Blachowicz.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
16:11 05.04.2021.

Pravi sampion!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije