Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatne priče:

Bježali od granata, tražili azil, radili u tvornici... i došli do vrha!

Jamie Vardy
Reuters/PIXSELL
01.12.2015.
u 00:30

Jamie Vardy samo je posljednja u nizu priča koje mogu inspirirati mnoge male nogometaše, priča o današnjim junacima koji su prošli pakao da uspiju...

Jamie Vardy nogometaš je za kojeg još prije koji mjesec vjerojatno većina nogometnih fanova nije čula. A tek kad je zasjeo na vrh liste strijelaca engleske lige, te pogotovo nakon što je u subotu postao rekorder u povijesti Premier lige s golovima u 11 uzastopnih utakmica, izašli su na vidjelo podaci o njegovom trnovitom putu do igrača za kojeg se otimaju najveći i koji je s 28 godina postao zvijezda i reprezentativac, piše Goal.

Vardy je izbačen iz kluba kao tinejdžer, radio je u tvornici karbonskih vlakana i više od deset sati u danu, i tek s 20 godina počeo je igrati seniorski nogomet. Bio je u osmoj ligi, a još prije tri godine u petoj ligi. U subotu je, pak, Manchester Unitedu zabio gol igrajući s ozlijeđenim gležnjem i dvije slomljene koščice u šaci!

"Učinio bih sve, samo da nastavim niz pogodaka i uđem u povijest!" izjavio je.

I dok je većina nogometaša do vrha (ili blizu njega) došla nekakvim normalnim putem, odrastanjem uz loptu u lokalnom klubu, ima ih koji su prošli životni pakao da se probiju u nogometu.

Da, Vardy je išao težim putem, ali daleko od pakla kakav su prošli, primjerice, Edin Džeko, koji je na igralištu u Sarajevu izbjegavao granate, Christian Benteke s tri je godine iz ratom zahvaćenog Konga bježao u Belgiju, Asmir Begović u Njemačku, pa u Kanadu...

"Majka je u šumarku blizu kuće za mene i sestru iskopala jamu, široku i dugačku oko metar, a duboku pola metra. Izgledala je baš kao grob. Jednog jutra nas je odvela na to mjesto koje je bilo prekriveno plahtama i jastucima, i rekla nam da se sakrijemo. Tog su jutra u našu ulicu došli srpski vojnici. Čuli smo viku, psovanje i obijanje kuća. Moj najvažniji zadatak je bio spriječiti trogodišnju sestru da zaplače. Da su nas čuli i pronašli, sasvim sigurno bi nas odveli u logor," prisjetio se Vedad Ibišević u intervjuu za ESPN.

Cijeli članak o nevjerojatnim životnim pričama nogometaša pročitajte na portalu Goal.com.

>>Donedavno zarađivao 300 kn po utakmici, zbog tučnjave bio u kućnom pritvoru, a sad ga žele Real i Barca

Komentara 1

TA
tatamata2
07:33 01.12.2015.

svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije