Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili kuće

Bjelokošćani bogato nagradili svoje osvajače medalja na OI u Riju

Sheik Cisse Sallah
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
06.09.2016.
u 12:23

Sheikh Ciasse Sallah je osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 80 kilograma, a za taj je pothvat od države dobio novu kuću i novčanu nagradu od 75.000 eura

Obala Bjelokosti odlučila je bogato nagraditi svoje osvajače olimpijskih medalja iz Rio de Janiera. 

Tako je država za 12 sportaša, njihove trenere i ostale koji su se brinuli za njihovu spremnost odlučila podijeliti 580.000 eura, a najveći dio kolača dobio je osvajač zlatne medalje u taekwondou Sheik Cisse Sallah koji je svojoj zemlji donio prvo olimpijsko zlatno odličje. 

Sheikh Ciasse Sallah je osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 80 kilograma, a za taj je pothvat od države dobio novu kuću i novčanu nagradu od 75.000 eura.

Novi dom će također dobiti i Ruth Gbagbo, koja je osvojila broncu i postala prva žena u ovoj zemlji s olimpijskom medaljom. Uz kuću njoj je pripala novčana nagrada u visini od 45.000 eura.

Prije Rija Obala Bjelokosti je imala samo jednu olimpijsku medalju i to iz 1984. godine kada je u u Los Angelesu srebro u utrci na 400 m osvojio Gabriel Tiacoh.

No, Obala Bjelokost, kao zemlja u kojoj sportaši nemaju uvjeta za treniranje,nije nagradila samo osvajače medalja.

Tako je Marie Josee ta Lou dobila 30.000 eura za četvrto mjesto u utrkama na 100 m i na 200 m, dok je Ben Maite za šesto mjesto na 100 m nagrađen sa 15.000 eura.

Komentara 1

RI
rikavac
17:31 06.09.2016.

svaka cast na ovom. Nasi osvoje 10 medalja pa se niko nece sjetit ni nagradit. Sjetimo se Pesalova kad je osvojio medalju sta su mu sve obecali i na kraju nezna se ni gdje je ni sta radi a nas Matesa ubire lijepo novce na slavu osvajaca medalja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije