Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI GOLGETER

Bjelici bio višak, majstor danas trpa za hit-momčad Slovenije

Velika Gorica: U 18. kolu Prve HNL sastali se Gorica i Osijek
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
18.10.2022.
u 08:20

Iako je riječ o posudbi, Slovenci imaju pravo na otkup njegovog ugovora od Osijeka i sigurno će biti zanimljivo za vidjeti kako će se priča rasplitati.

HNL se kroz godine mogao i može pohvaliti nekim sjajnim Kosovarima. Amir Rrahmani kroz Dinamo je rastao do Napolija i kapetana reprezentacije, Emir Sahiti stigao kao perspektivan mladić i opravdao očekivanja u Hajduku, Arber Hoxha nije dobio šansu u Lokomotivi pa danas mreže para u dresu Slaven Belupa.

Nisu svi, međutim, uspjeli u hrvatskoj ligi, samo da bi kasnije napravili karijere. Nekoliko primjera stiže nam upravo iz Koprivnice. Fidan Aliti, recimo, koji se među Farmaceutima nije naigrao, sada je blizu 50 nastupa za Kosovo i uživa u švicarskom Zurichu. Put Švicarske još kao 11-godišnji klinac otišao je Toni Domgjoni, rođeni Koprivničanac i nekadašnji produkt škole nogometa Slavena, član Vitessea i novopečeni reprezentativac.

Iako je Modre koštao više nego što su za njega dobili i tek se treba probiti, spomenimo i Lirima Kastratija, koji je još uvijek kod nas sinonim za brzinu. A s popisa, pritom, ne možemo izostaviti ni jednog igrača Osijeka na posudbi u slovenskoj Muri. Zove se Mirlind Daku, ima 24 godine, napadač je i u 15 je nastupa ove sezone zabio 12 pogodaka.

01.12.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Utakmica cetvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa, NK Osijek - NK Slaven Belupo. Mirlind Daku Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Zanimljivo, Daku je iz rodne zemlje u Osijek stigao još u srpnju 2018. za odštetu od 60 tisuća eura. Prvu sezonu na Gradskom vrtu odigrao je za drugu momčad Bijelo-plavih i u 15 nastupa stigao do dva pogotka. Uslijedile su posudbe u albanski Kukesi i Ballkani u rodnoj zemlji, iz koje se vraća u ljeto 2021. nakon što je u dva kluba zabio ukupno 63 gola.

Nenad Bjelica priključio ga je prvoj momčadi, ali u Osijeku su u prošloj sezoni u prvom planu bili neki drugi napadači. Ramon Mierez, Mihret Topčagić, Antonio Mance...  Daku je u dosta utakmica bio u konkurenciji, 21 ukupno, ali odigrao je svega 404 službene minute kroz cijelu natjecateljsku godinu. Sve zajedno, nastupio je 16 puta i postigao četiri zgoditka

Bjelica je očito zaključio kako za njega neće biti mjesta pa ga u veljači poslao na godinu i pol dugu posudbu u slovensku Muru, hit-momčad Slovenije koja je pretprošle sezone iznad svih očekivanja u zadnjem kolu osvojila naslov prvaka. Bio je to sjajan potez za Kosovara, ali ne i za Osijek, jer se postavlja pitanje jesu li njegovu sjajnu golgetersku formu, u kojoj trenutno uživa, mogli iskoristiti za svoj probitak. 

Naime, Daku je od početka nove sezone u 15 nastupa za Muru postigao već 12 pogodaka. Deset u prvenstvu, a dva u kvalifikacijama za Europsku ligu. Sveukupno, u dresu slovenskog kluba dosad je zabio 17 golova i vrijednost na Transfermarktu skočila mu je na 800 tisuća eura. Najraspoloženiji je u cijeloj ekipi, drugi strijelac Mure Tio Cipot ima dva gola, čak osam manje, u tekućoj sezoni.

Iako je riječ o posudbi, Slovenci imaju opciju otkupa ugovora i sigurno će biti zanimljivo za vidjeti kako će se priča oko Dakua rasplitati. Raspoloženi napadač vlasnik je pet nastupa za seniorsku reprezentaciju Kosova

Standings provided by Sofascore

>> Trener Osijeka Nenad Bjelica najavio novu sezonu

Komentara 1

PA
pajokola1
09:30 18.10.2022.

Daku je bio dobar i u Osijeku, navijači su ga voljeli i svi su se iznenadili kad je poslan na posudbu on a ne npr. Topčagić ili Mance, tako da je to još jedna pogrešna odluka Bjelice , isto kao što je Belju posudio Istri, a di su sad Bjeličini miljenici? više od pola sastava Poms je pomeo ( Lončar, Jurčević, Bartolec, Miloš, Hiroš, Topčagić, Mance , Lovrić,Fiolić...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije