Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBIMAC NAVIJAČA

Bivši vratar Hrvatske o vatrenom: Ovdje ga doživljavaju kao božanstvo

Domagoj Vida
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
06.05.2019.
u 07:51

– Vida je naš i njihov ljubimac, drži konstantno visoku razinu forme i jedan je od naših najjačih oslonaca. Izvrsno igra u tandemu s Francuzom Isimatom-Mirinom, pojačanjem iz PSV-a, a usto je postigao i tri pogotka – kaže Mrmić

Domagoj Vida, 30-godišnji hrvatski reprezentativac, ovoga je tjedna dobio najveće priznanje otkad je igrač Beşiktaşa uvršten je u idealnih 11 turskoga prvenstva ove sezone. Međutim, Vida još uvijek ne slavi ovu individualnu nagradu, budući da mu najveća iskušenja sezone tek dolaze. Naime, Beşiktaş je još uvijek u prilici dohvatiti naslov prvaka.

Erdoğanov klub

– Još donedavno nismo ni sanjali da bismo mogli biti u igri za naslov prvaka, jer Istanbul je imao čak 12 bodova više od nas – kazao nam je trener vratara u Beşiktaşu Marijan Mrmić i dodao:

– Sada kada smo došli do ove šanse, sve ćemo učiti da prvi prođemo kroz cilj. U izvrsnoj smo formi i imamo najkvalitetnije igrače od sva tri pretendenta na titulu. Kod nas nema kalkulacija; u svakoj utakmici postavljamo se kao gazde na igralištu i beskompromisno tražimo pobjedu. 

Beşiktaşev junak je Domagoj Vida. Kako ga doživljavaju navijači Beşiktaşa?

– On je naš i njihov ljubimac, drži konstantno visoku razinu forme i jedan je od naših najjačih oslonaca. Izvrsno igra u tandemu s Francuzom Isimatom-Mirinom, pojačanjem iz PSV-a, a usto je postigao i tri pogotka – kaže Mrmić, koji kao vratar Beşiktaşa nije bio prvak, ali titulu ima iz 2017. godine kao član stručnoga stožera Senola Günesa.

Teško će Domagoj otići

Vidi ne nedostaje ponuda?

– Vjerojatno su mnogi uočili da igra sjajno, ali ne vjerujem da će Domagoj otići iz Beşiktaşa. Ovdje mu je sjajno, navijači ga obožavaju, ima status božanstva, a Beşiktaş je veliki klub. Teško će on to napustiti – dodao je Mrmić.

Najboljih 11 turske Superlige: Mert Gunok (Istanbul) – Gokhan Gonul (Beşiktaş), Vida (Beşiktaş), Epureanu (Istanbul), Hasan Ali Kaldirim (Fenerbahçe) – Emre Belozoglu (Istanbul), Dorukhan (Beşiktaş) – Višća (Istanbul), Ljajić (Beşiktaş), Trezeguet (Kasimpasa) – Burak Yilmaz (Beşiktaş). 

>> Pogledajte kako je bilo na utakmici Sesveta i Dinama

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije