Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balić je genijalac

Bivši treneri: Ivano nikad nije narušio hijerarhiju momčadi

Rukometna reprezentacija
Igor Kralj/PIXSELL
27.01.2011.
u 10:50

- Balić nikada nije volio medijsku eksponiranost, a svi trofeji i priznanja nisu ga promijenili, ističe Ivica Obrvan

Ima jedan mali, bit će najbolji rukometaš svijeta - tvrdio je potkraj devedesetih prošlog stoljeća Željko Zovko, tada trener Splitovih rukometaša. Danas je taj "mali" najbolji rukometaš svijeta. I svaki potez Ivana Balića gleda se posebnim povećalom.

Posljednjih godina, kada su hrvatski rukometaši osvajali trofej za trofejom, puno je slova (nepotrebno) potrošeno u analizi zasluga. Pa se i stalno raspredalo o odnosu Line Červara i njegove najveće zvijezde. A oni su davali i štofa, na klupi je često bilo, najblaže rečeno, vrlo živo. No, obojica su mnogo puta rekla kako u takvom ozračju i najbolje funkcioniraju. Bilo je mnogo priča o tome tko je pravi šef, ali oni koji su bili u reprezentaciji i uz nju uvijek su tvrdili da hijerarhija nikad nije bila narušena.

– Bilo mi je prekrasno raditi s Ivanom na početku njegove karijere. Radili smo mnogo, često puta sve dok nas ne bi istjerali iz dvorane – prisjetio se Željko Zovko splitskih dana u kojima je već bila bjelodana Ivanova igračka genijalnost.

Svojedobno je i pokojni Velimir Kljaić ispričao kako je kao izbornik zvao mladog Balića, koji se nije odazivao pozivima pravdajući se bolnim leđima. Kljun je tvrdio da problem nisu bila leđa, već Ivanova želja da bude igrački vođa momčadi.

– Naša je suradnja bila profesionalna i korektna. Znali smo se razilaziti u mišljenjima, ali sukoba nije bilo. Ivano je osebujna osoba, veliki emotivac, koji iznimno snažno želi uspjeh, ali se uvijek i maksimalno podređuje kolektivu – kaže Ivica Obrvan, koji je Balića vodio gotovo četiri godine kao igrača Metkovića.

I tvrdi da je Balić ostao isti, da ga brojni trofeji i priznanja nisu promijenili. A medijsku pozornost, kaže Obrvan, Ivano nikad nije volio. I po tome je bio poseban.

– Balić je igrački genijalac i specifična osoba – potpisuje i Senjanin Maglajlija, bivši trener zagrebaša.

– Bilo je među nama i povišenih tonova, ali uvijek bismo našli zajednički jezik i nikada nije prijeđena granica u kojoj se zna tko je trener, a tko igrač – priča Maglajlija i ističe da je igrača teže voditi u reprezentaciji nego u klubu gdje igrač često u džepu osjeti kad je na krivom put:

– Nikada do takve situacije s Ivanom nisam došao, probleme smo uvijek riješili razgovorom. I uvijek je prednjačio radom i htijenjem, poštovao je dogovor. Tipičan je Ovan, često impulzivan, ne inati se, prihvaća kritiku. I nema ni trunke zloće.

Komentara 12

BU
Bubra
12:40 27.01.2011.

Bravo Katja7...sve si pogodila u sridu nema se sta vise reci....moj naklon

KA
Katja7
13:00 27.01.2011.

VI STE GENIJALCI, POKLANJAM IVANU,LACIJU,VORIJU,TONČIJU,GOJUNU..NAJLJEPŠE STIHOVE SVIJETA: Kao da je morska vila Sve je moje snove ostvarila Na obalama vrelim Neprospavane noći Kao da je dio plime Modro more šumi njeno ime I sklada stihe pjesme Pjesme o ljubavi. Kao da je dio sna, Što me nosi zvijezdama. I dok je ljubim Ona se pretvara da spava Grijana zlatnim suncem Naše ljubavi i dok je ljubim kao more Njeno tijelo podrhtava povedi me prostranstvima gdje svi pje va ju o lju ba vi. VELIKA PUSA

KA
Katja7
11:14 27.01.2011.

Baliću! T I si kralj, radi takvih poput tebe,Vorija,Laca,Tončija i Gojuna gledam rukomet,i upravo radi tebe i takvih poput tebe koji ste ČASNI sportaši vrijedi uživati u vašim potezima i vještinama. Hvala Baliću i tebi i dečkima,Hvala tisuću puta zaza sve radosti koje SU ME OSTAVLJALE BEZ DAHA, dignite glavu gore,nemate razloga sami se razapinjati, otvoreno trebate samo jedno kazati,a za to će vam cijela Hrvatska dati potporu,a to je da su jedini pravi krivci prvi dvojac Gobac-Šola i drugi dvojac Goluža-Šola! Ponizili su nas pred cijelim svijetom ono što ste godinama gradili. Moraju dati ostavku i prepustiti mjesto vođenja legendi stručnim i kvalitetnim ljudima. Velika pusa i mom TONČIJU koji je nažalost slabo igrao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije