Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAHID HALILHODŽIĆ

Bivši trener Dinama: Pedeset pušaka bilo je upereno u mene. Došli su pred moju kuću da me ubiju

Zagreb: Nogometaši Dinama otišli na pripreme u Tursku
Goran Stanzl/PIXSELL
18.09.2023.
u 21:42

Nekadašnji trener Dinama i jugoslavenska legenda pričala je o strahotama rata u Mostaru 90-tih godina

U jednoj od najpopularnijih emisija na HTV-u, tadašnjoj 'Nedjeljom u 2', Vahid Halilhodžić gostovao je 2010. godine dok je bio trener zagrebačkog Dinama, a tada je bio medijski vrlo tražena osoba u Hrvatskoj. Vaha je u gostima kod Aleksandra Stankovića govorio i o strahotama rata u Mostaru, iako se tim temama vrlo rijetko vraća. 

- Vjerujem u ljude i neljude. Moj put bio je jako težak, ne znam ni sam kako sam ostao živ. Preživio sam taj prokleti rat, bio sam na silu odveden u rat i puno dugujem nogometu. Prekinuo sam nogometnu karijeru nakon što mi je umrla majka 1987. Vratio sam se kući da budem uz oca. Zahvalan sam svojim roditeljima na svemu i želio sam im se odužiti na taj način. Ja sam bio jedan od šest sinova, nije im bilo lako. Gubitak majke me teško pogodio, nisam više imao nikakve volje za nogometom. Vratio sam se u Mostar - ispričao je tada Vaha.

VEZANI ČLANCI:

- Bio sam prvi ranjenik u Mostaru. Sukobio sam se sa specijalcima iz Niša. Zamislite, 50 pušaka je bilo upereno u mene, ni sam ne znam kako sam ostao živ. Vikao sam im da su fašisti i vrijeđao ih. Nakon toga sam otišao kući da zaštitim obitelj, uzeo sam pištolj koji mi je netko 'turnuo' za svaki slučaj. Stavio sam oružje iza za remen. Htio sam ga pomaknuti, no sam sebi sam pucao u stražnjicu. To je bio jedini put da sam pucao i nikad više neću - prisjetio se Dinamov trener.

- Jednom su neki ljudi došli u moju kuću da me ubiju, nisu me našli, ali bio sam jedan od bogatijih u Mostaru i moja kuća je nestala u jednom danu. Otišao sam u Francusku i počeo sve ponovno. 

Komentara 11

CA
Car
22:57 18.09.2023.

Svjedoka tvoje neviđene hrabrosti naravno nema. A poznato je da hrabri uvijek budu ranjeni u stražnjicu, a oni najhrabriji sami sebe ranjavaju. Bježi junačino, a u tu priču ni djeca ne vjeruju.

BT
Branko_Trol
22:38 18.09.2023.

Rekli su ili cemo te …. Ili cemo te ubiti. I ja sam birao da me ubiju naravno. - Vahid Halilhodzic

LU
Lukeruk
22:43 18.09.2023.

Mujo je bil zbunjen, idu zli a crvenu zvijezdu nose, kako to, ma to su se fašisti preobukli skužil ih je mujo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije