Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUCAS POUILLE

Bivši TOP 10 pao je u depresiju i na 675. mjesto. Provalnici su ga olakšali za 600 tisuća eura

Tournoi de tennis Rolex Monte Carlo Masters 2021 à Monaco
Antoine Couvercelle / Panoramic
07.06.2023.
u 22:40

Na ovogodišnjem Roland Garrosu zaradio je solidnih 95 tisuća eura, a onda je doživio dramu u obiteljskom domu

Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajiček zasad uspješno brane lanjski polufinale u Roland Garrosu. Jučer su stigli do polufinala nakon što su sa 7:6 (6), 5:7, 6:4 pobijedili njemačku kombinaciju Krawietz/Puetz.

Fantastična igra Dodiga

Odluka o pobjednicima pala je u prvom gemu trećeg seta kad su Hrvat i Amerikanac jedini put u meču oduzeli suparnički servis. Protivnici u borbi za završnicu bit će im 10. nositelji, Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos, koje su pobijedili u lanjskom polufinalu.

Naš tenisač tražit će svoj treći finale na drugom Grand Slam turniru sezone nakon 2015. (osvojio naslov s Melom) i 2022. godine.

Ne želeći podcijeniti Krajičeka, moramo ustvrditi da je Dodig protiv Nijemaca odigrao fantastičan meč i svakako je bio bolja polovica hrvatsko-američke kombinacije. Ulazak u polufinale pogurao je Ivana na šesto mjesto ATP liste igrača parova (Krajiček je peti), a kao kombinacija su već na petom mjestu u ovogodišnjoj utrci za Masters parova.

U pojedinačnoj konkurenciji došlo je u borbi za polufinale do velikog sraza između Novaka Đokovića i Karena Hačanova. Srbin je i ovaj put odnio pobjedu iako je Rus bolje započeo susret i čak dobio prvi set. No, u nastavku meča Novak je dominirao terenom i slavio sa 4:6, 7:6 (0), 6:2, 6:4, pa tako sad vodi s 9-1 u međusobnim susretima.

U pozadini igračkog dvoboja na terenu vodila se i velika borba u trenerskim boksovima. Goran Ivanišević je kao Đokovićev trener sad bio na kontra strani od svog bivšeg trenera Vedrana Martića. Epilog znamo, Ivanišević je i ovaj put bio uspješniji, ali Martićev Hačanov (kojeg je on preuzeo kao 16-godišnjaka i vodi ga uz povremene prekide), također može biti zadovoljan: drugi put je bio u četvrtfinalu Roland Garrosa (nakon 2019.), a u ponedjeljak će se vratiti u Top 10.

U natjecanju tenisačica jučer smo doznali i prvi polufinalni par. Za finale će se jedna protiv druge u četvrtak boriti Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, druga nositeljica, i Čehinja Karolina Muchova, 43. tenisačica svijeta, koja je tako izjednačila svoj najbolji učinak na Grand Slam turnirima. Muchova je u četvrtfinalu pobijedila Ruskinju Anastasju Pavljučenkovu sa 7:5, 6:2, dok je Sabaljenka bila bolja od Ukrajinke Eline Svitoljine sa 6:4, 6:4.

VEZANI ČLANCI:

Ukrajinka nije na kraju meča Bjeloruskinji pružila ruku u znak čestitke, što je publika popratila podijeljeno - pljeskom, ali i zvižducima.

Depresija Pouillea

Još gora stvar dogodila se francuskom tenisaču Lucasu Pouilleu. Nekad je pobjeđivao Nadala (u polufinalu Australian Opena 2019.), a nakon toga je ušao u krizu, koju je pokušavao zaliječiti alkoholom, ali ga je to uvlačilo u još veću depresiju.

Nekad 10. tenisač svijeta pao je na 675. poziciju na ATP listi, ali se na ovogodišnjem Roland Garrosu lijepo počeo oporavljati. Prošao je tri kola kvalifikacija, pa i prvo kolo glavnog turnira, zaradio solidnih 97.000 eura. A onda je doznao da su provalnici posjetili njegov stan u Rennesu i olakšali ga za 600.000 eura, na koliko je procijenjena vrijednost ukradenog nakita i satova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije