Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševljen

Bivši igrač Reala: Atmosfera na hrvatskom derbiju bolja je nego u Primeri

Alex
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
20.02.2015.
u 19:50

"Imao sam kontakt s Hellas Veronom, ali ipak se nisam odlučio za Serie A. Procijenio sam da je Rijeka dobar klub za mene i moju karijeru", rekao je Alex

Kada se tijekom priprema Rijeke u Španjolskoj pojavila informacija kako stiže još jedan španjolski igrač uz poslije otpalog de Lucasa, novinarska potraga nije ni pomišljala tražiti među donedavnim igračima Real Madrida. Nakon nekoliko dana, kad je izišlo ime Alejandra Fernandeza Iglesiasa ili skraćeno Alexa, koji je potekao iz Real Madrida, malotko je mislio da će do transfera odnosno posudbe doći.

Alex je na Kantridu stigao kao prvotimac Espanyola, no bez prevelike minutaže tražio je sredinu u kojoj će igrati. Alex (21) se adaptirao na Kantridu, a u Madridu je ostavio brata Nachoa, prvotimca Real Madrida koji je isto imao ulogu u dolasku Alexa na Kvarner.

Prve impresije nakon odigrane tri utakmice za Rijeku Alex je podijelio s čitateljima Goala.

"Impresije su vrlo dobre, sretan sam ovdje. Moji suigrači prijateljski su raspoloženi prema meni, kao i trener i navijači", započeo je Španjolac.

Kako je došlo uopće do kontakta vas i Rijeke?

"Deset dana prije kraja prijelaznog roka pričao sam s Ivanom Manceom te zatim predsjednikom Miškovićem i bio sam zadovoljan razgovorom. Bila je to dobra opcija za mene. Prije toga bio sam u kontaktima s Hellas Veronom i predsjednik Verone rekao mi je kako je Rijeka dobar klub za mene i moju karijeru. Pričao sam zatim s roditeljima i bratom, a Nacho je pričao s Lukom Modrićem o mom odlasku u Rijeku."

Jeste li prije pregovora čuli za Rijeku, nogometni klub, grad?

"Naravno. Gledao sam Rijeku protiv Seville i Betisa i kada sam ih gledao u tim utakmicama, vidio sam da je riječ o dobroj ekipi i da dobro igraju."

Prije nekoliko dana igrali ste u jadranskom derbiju i čini se lako pobijedili sa 3:0, kakve dojmove nosite iz prvog derbija pod stijenama?

"Nevjerojatno je bilo, igrao sam u Primeri koja je za mene najbolja liga, ali atmosfera na derbiju bila je zaista nevjerojatna, čudesna. Dok sam igrao, gledao sam navijače i bio sam lud. Ludo!"

Zamalo ste postigli i pogodak koji bi dodatno zagrijao tribine?

"Imao sam jednu šansu, jednom će ući, drugi put možda neće. Za mene je bitno igrati još utakmica i doći u što bolju formu."

Cijeli intervju s Alexom možete pročitati ovdje.

>>Furiozna Rijeka deklasirala slabašni Hajduk pred prepunom Kantridom

Komentara 2

DU
Deleted user
22:25 20.02.2015.

tako i ja govorim kad se upucavam novom komadu

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
07:29 21.02.2015.

Bivši igrač Reala: Atmosfera na hrvatskom derbiju bolja je nego u Primeri šest sati posle utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije