Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnja nagrada Franjo Bučar za 2021.

Bivšem Ciboninom košarkašu Nakiću nagrada za životno djelo

Zagreb: Komemoracija za košarkaškog trenera Boška Božića Pepsija
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
27.10.2021.
u 22:00

Laureatima s godišnjim nagradama, osim povelje i medalje, pripast će i 20.000 kuna

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je da su državnu nagradu za životno djelo u sportu dobili Mihovil Nakić-Vojnović, Cibonin košarkaš iz vremena kada je taj klub bio dvostruki prvak Europe, Željko Klarić, svojedobno jedan od najboljih svjetskih vaterpolskih sudaca, i Đurđa Fočić-Šourek, trostruka atletska olimpijka. Spomenutima će pripasti povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50.000 kuna.

Dobitnici godišnjih nagrada su zlatna tekvondaška olimpijka Matea Jelić, zlatni teniski par iz Tokija Nikola Mektić i Mate Pavić, hematolog prof. dr. sc. Boris Labar, negdašnji košarkaši Damir Šolman i Željko Jerkov, košarkaški trener i sveučilišni profesor prof. dr. sc. Slavko Trninić, parastolnotenisačice Helena Dretar-Karić i Anđela Mužinić, izbornik rukometašica Nenad Šoštarić, sveučilišni profesor s KIF-a prof. dr. sc. Damir Knjaz te Hrvatski tekvondo savez.

Laureatima s godišnjim nagradama, osim povelje i medalje, pripast će i 20.000 kuna.

Odluka o dobitnicima nagrada donesena je na osnovi prispjelih prijedloga na ovogodišnji natječaj, a donio ju je Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar koji čine izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević, Marijeta Ćelić, Vlado Šola, Perica Bukić, Damir Martin, Stipe Pletikosa, Stojko Vranković, Mihovil Španja i Ana-Marija Vuković.     

Komentara 1

CH
che9
21:00 28.10.2021.

Ajde super..legenda!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije