Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona - Brooklyn!?

Biserka Petrović: Sve smo napravili da Netsi dođu u Arenu

'11.02.2011.,Zagreb -Majka pokojnog Drazena Petrovica, Biserka Petrovic kod spomenika Drazena Petrovica Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Goran Jakuš/Pixsell
22.01.2013.
u 08:28

Za 20. godišnjicu Draženove pogibije obitelj Petrović dogovara prijateljsku utakmicu s njegovim Netsima!

Kada je u pitanju njegovanje sjećanja na lik i djelo njezina nezaboravnog sina, energiji Biserke Petrović nema ravne osobe. Bez nje ne bi bilo Muzeja i Trga Dražena Petrovića, a niti istoimene zaklade. Bez nje bi gostovanje Draženova posljednjeg kluba Brooklyn Netsa u Zagrebu bilo samo sanak pusti, a s njom je to nešto što bi se ipak možda i moglo dogoditi. U povodu obilježavanja 20. obljetnice od odlaska košarkaškog Mozarta na onaj svijet.

Još proljetos, kada je Biserka bila gošća Netsa na njihovoj posljednjoj utakmici u New Jerseyju, Večernji list prvi je prenio njezinu ideju o dolasku Netsa u Zagreb. Tada je imala namjeru razgovarati sa šefom NBA lige Davidom Sternom, no on se nije pojavio na utakmici. Potom je poslala niz pisama na vitalna mjesta za realizaciju svog prijedloga i postigla je to da Euroliga lobira za tu ideju kod NBA lige i Brooklyn Netsa.

Cibona najslabija karika

Gospođa Petrović jučer je bila suzdržana. Ipak, svoj veliki trud oko realizacije ideje nije skrivala.

- Na tome se već dugo radi, no nemamo još ništa konkretno. Ja sam rekla da moramo sve napraviti, pa da i u slučaju da ideja propadne budemo mirni. Naš problem je što smo mi malo tržište, a oni preferiraju velike zemlje poput Njemačke, Turske, Španjolske, Francuske. Bitno je da smo napravili sve na vrijeme pa nam ne mogu reći da su već napravili svoje planove - rekla je.

Ako bi do gostovanja Netsa u Hrvatskoj došlo, to ne bi bilo u lipnju, mjesecu u kojem je Dražen Petrović 1993. izgubio život, već u listopadu, u mjesecu u kojem je rođen. Nije to zbog simbolike već zato što lipanj NBA klubovima nikako ne odgovara, a u listopadu su ionako često u Europi.

Kakav bi to spektakl bio! Nije nam teško zamisliti cijeli grad oblijepljen jumbo plakatima "Cibona - Brooklyn Nets, Arena, 22. listopada". Doduše, Cibona je tu zasad najslabija karika jer neće izboriti niti jedno europsko natjecanje i s momčadi kakvu sad ima bila bi vreća za napucavanje za bilo koju NBA momčad. Slijedom toga nije nemoguće da NBA pristane, ali pod uvjetom da Netsi u Zagrebu igraju protiv nekog konkurentnijeg: drugog NBA kluba ili protiv nekog jakog euroligaša. Iako, možda ih privuče klub koji odgaja tri NBA potencijala Šarića, Arapovića i Mazalina.

Zanemarili osobni sukob

Premda nisu u dobrim odnosima s klubom - Draženov brat Aleksandar i direktor Zdenko Antunović su na sudu - obitelj Petrović se zalaže da to ipak bude Cibona. U Draženovu slavu Petrovići su odlučili zanemariti osobne netrpeljivosti.

O toj ideji bilo je govora i ovih dana u Londonu, prigodom razgovora Eurolige i NBA lige, a u tijeku je korespodencija obitelji Petrović s vlasnikom Netsa Mihailom Prokorovim, čiji se odgovor čeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije