Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAČAJNE RIJEČI

Biserka Petrović otkrila što je Curry rekao svome ocu o Draženu: Ni ime mu nije znao, pokazao je prstom

NBA: Golden State Warriors at Indiana Pacers
Foto: Trevor Ruszkowski
1/3
16.12.2021.
u 14:30

Tricaški kralj Stephen Curry u 789 utakmica zabio je 2977 trica i postao NBA rekorder, a to je i po nizu utakmica s barem jednom ubačenom tricom (157) kao i po broju nastupa s devet i više trica (38)

Prestigavši Raya Allena, Stephen Curry postao novi tricaški rekorder NBA lige s 2977 dalekometnih ubačaja. A s obzirom na to da je pred njim još nekoliko dobrih godina, čini se da bi branič Warriorsa mogao podići letvicu tako visoko da je desetljećima nitko neće moći preskočiti.

Najveći NBA šuter

Osim toga, za razliku od dosadašnjeg rekordera Allena kojemu je za njegove 2973 trice trebalo 1300 utakmica, Curry ga je prestigao u samo 789 odigranih utakmica.

Osim ovog, još nekoliko rekorda Curryja čini najvećim NBA šuterom svih vremena, a među njima svakako strše dva. Naime, Curry je jedini igrač u povijesti ove lige koji je u jednoj sezoni zabio više od 400 trica, a i uvjerljivo je vodeći među svim aktualnim šuterima po nizu utakmica u kojima je zabio barem jednu tricu. A takvih je utakmica nanizao 151, a njegov osobni, ujedno i NBA rekord, jest 157 utakmica s najmanje jednim ubačajem iza crte od 7 metara i 24 centimetra. Osim toga, Steph je u čak 38 utakmica zabio devet i više trica, a iza njega nitko više od deset.

S obzirom na to da je u stanju zabijati nemoguće koševe, Curry je postao najpopularniji košarkaš današnjice jer je omiljen čak i u dvoranama u kojima je vrlo teško igrati kao gost. A baš je takav i Madison Square Garden, prizorište njegova najnovijeg rekorda, u kojem je doživio stojeće ovacije unatoč tome što su njegove trice išle na štetu ljubimaca newyorške publike.

A ondje je svoj veliki trenutak proslavio uz čestitke dvojice rekorderskih prethodnika (Reggie Miller, Ray Allen), ali i publike u kojoj su se našli i njegova majka Sonya, ali i otac Dell kojem je poklonio loptu kojom je postigao rekord. Mama i tata Curry sjedili su odvojeno jer su se ove godine razveli.

Inače, i Dell Curry je bio NBA protagonist (u pet klubova), također sjajan šuter koji je u svojih 14 NBA sezona zabio 1245 trica. Kao takav dvaput je sudjelovao i u natjecanju tricaša na All-Star Weekendu pa se 1992. natjecao s Draženom Petrovićem. A tom All-Star Weekendu u Orlandu svjedočila je i Biserka Petrović koja se prisjetila četverogodišnjeg Stephena koji je došao navijati za tatu.

Živahan dječačić

– Sjećam se da je uz Stepha bila guvernanta koja ga je čuvala u VIP loži i da se kao vrlo živahan dječačić zaletio i meni u krilo. Poslije ga je ona odvela dolje uz teren gdje je i snimljen kako sjedi pored Dražena, a poslije sam negdje čitala da je rekao tati da Dražen, kojemu tada nije znao ime, ali je pokazao na njega, rekao da on bolje pogađa od njega – ispričala nam je Biserka.

 

Komentara 1

ZD
zdriva
20:15 16.12.2021.

moraš biti idio. bibilijskih razmjera i napisati ovakav komentar.strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije