Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoćnik u Rudešu

Bišćan: Od svojih sam trenera naučio i neke stvari koje nisu dobre

22.01.2016., Zagreb - Bivsi nogometas i hrvatski reprezentativac Igor Biscan pomocnik je treneru NK Rudesa Stipi Brnasu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.01.2016.
u 12:00

- Liverpool je naviknuo na borbu za trofeje, a to već godinama nije tako i navijači su nestrpljivi, a očito neće veselja biti ni ove sezone. No, i Kloppu treba vremena da napravi posao.

Dugo Igora Bišćana nije bilo na nogometnom travnjaku, otkako je otišao iz Dinama s kojim je ugovor raskinuo u travnju 2012. Sad je Maksimir zamijenio Rudešom, ali ne u igračkom dresu, nego kao trener.

Odmah krenuo na akademiju

Naime, pomoćni je trener Stipi Brnasu u ovom zagrebačkom drugoligašu od prije nekoliko dana.

– Zanimljivo mi je, novost je za mene biti s druge strane ovog nogometnog dijela, u trenerskoj ulozi. Je, falio mi je nogomet. Išao sam u trenersku akademiju, stigao sam do PRO licence – kazao je Bišćan nakon što je za hladnog rudeškog jutra odradio trening.

Kakve su vam trenerske ambicije?

– Čovjek treba biti sretan i zadovoljan, a po mogućnosti i uspješan u onome čime se bavi, sad je na meni da probam i da pokažem jesam li ja za ovaj posao ili nisam.

Na terenu se uglavnom čulo Stipu Brnasa, kao i inače Bišćan je bio tih, više je gledao što radi prvi trener momčadi.

– Stipe je osebujan, svaki je dan s njim zanimljiv i to mi je još jedno dodatno iskustvo. A to što se njega više čuje normalno je, pa on je prvi trener, a ja sam tek početnik. Zahvalan sam što me pristao uzeti za asistenta, a koliko ćemo zajedno biti uspješni, pokazat će rezultati Rudeša.

Imate li nekog trenerskog uzora?

– Nemam pojedince u koje bih se ugledao, ali ono što je Guardiola radio u Barceloni i sad u Bayernu vrhunac je trenerskog posla, podignuo je igru, ali i utjecaj trenera na igru na jako visoku razinu.

U igračkoj ste karijeri prošli kroz ruke velikog broja trenera, je li netko posebno utjecao na vas?

– Sa svima sam imao korektan odnos i suradnju. Od većine sam naučio dosta toga, od nekih i neke stvari koje nisu dobre, ali neću sad to isticati. Pokušat ću biti svoj, iskoristiti svoje igračko iskustvo.

Iz Dinama u Rudeš, velika je razlika između ta dva kluba.

– Naravno da je, ali sad počinjem nešto novo, tek počinjem učiti ovaj posao i još ću dosta morati učiti. Rudeš je pristojna sredina, ima dobre uvjete za rad, stabilan je drugoligaš i prema mojoj procjeni to je klub koji je dobar za moj početak. Ne bi bilo prirodno da netko kao ja, bez jednog dana trenerskog posla, odmah radi na visokoj razini. To bi bila degradacija struke, a toga kod nas ionako ima previše.

Kako vam se činio Dinamo u Ligi prvaka?

– Bili su bolji prije, ali u detaljne analize ne bih ulazio. Dinamo kao Dinamo, svake godine je slično.

Ove je godine barem prvenstvo zanimljivije, izjednačenije.

Kloppu treba vremena

– Dosad je bilo, a kako će završiti, vidjet ćemo.

Bivši igrač Liverpoola prati Redse, pa i sad s Jürgenom Kloppom.

– Klopp iz Borussije bio je jedan od najboljih na svijetu. Liverpool je naviknuo na borbu za trofeje, a to već godinama nije tako i navijači su nestrpljivi, a očito neće veselja biti ni ove sezone. No, i Kloppu treba vremena da napravi posao.

Dio je napravio, Dejan Lovren bio je na meti navijača, sad ga vole.

– Ma nije to bilo ništa ozbiljno, naši su mediji od nekih sitnica napravili velike priče. Znajte, navijač Liverpoola nikad neće okrenuti leđa igraču ako ovaj daje sve što može. A Dejan daje, znam ga osobno, znam kakav je, ali i drago mi je što se sad priča okrenula. 

>> Igor Bišćan pronašao prvi angažman nakon nogometne karijere

Komentara 3

BJ
Bjelovar112
13:48 23.01.2016.

A gdje je učio boksati starce

Avatar Titanov sin
Titanov sin
13:18 23.01.2016.

Bišćan, futsal, nekoliko vijesti iz srbije i evo gotove novine. Ma obožavam ovaj list. Kupio ga ne bi nikad, ni za čišćenje analnog otvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije