Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASMIN REPEŠA:

'Bio sam sat vremena s Giorgiom Armanijem i impresionirao me'

Jasmin Repeša
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.06.2015.
u 21:30

Po klupskoj obvezi morat ću nositi Armanijeva odijela, no čini mi se da će ih i ljudi u Cedeviti također nositi.

Cedevita je ostala bez trenera koji je, po ugovoru, u hrvatskom prvaku trebao provesti još najmanje jednu sezonu. No, Jasmin Repeša više ne radi za klub koji sponzorira Emil Tedeschi, već za klub kojem je vlasnik slavni talijanski kreator Giorgio Armani.

- Odluka je bila teška jer je situacija bila iznenađujuća. Ja uopće nisam išao na tržište niti sam bilo kome bio ponuđen jer sam bio u projektu u kojem je sve išlo kako treba. No, kako su u Milanu odlučili promijeniti stanje, za predsjednika su vratili Prolija, koji me iznenadio svojim pozivom. Inzistirao je da razgovara s vodstvom Cedevite i na koncu je pronašao rješenje.

Jeste li upoznali Giorgia Armanija?

- Sjedio sam sat vremena s njim i čovjek me impresionirao. Smiren je, ali i vrlo ambiciozan. To su veličine koje ne vole gubiti.

Cedeviti je Jaskov odlazak donio 400.000 eura, uštedjet će i na njegovu visokom ugovoru za sljedeću sezonu, a cedevitaše ćemo vidjeti i u Armanijevim odijelima (kao dijelu odštete).

Jasku je pak rekordna otkupnina svojevrsna zadovoljština.

- S obzirom na to da mi jedan dio javnosti u Hrvatskoj nije bio sklon, nije mi uvijek bilo ugodno raditi.

Cedevita je Jaska u samoj završnici prvenstva pustila na bolovanje zbog psihofizičke iscrpljenosti!?

- To je raritet u sportu, posebice na našim prostorima, i tu je Cedevita pokazala da je velik klub.

I Jasko se slaže da je najbolji izbor za njegova nasljednika dosadašnji mu pomoćnik Veljko Mršić.

- Ja nemam tu nikakvih dvojbi. Veljko je na kraju sezone dokazao da na njega treba računati jer mu je momčad izgledala vrlo dobro.

S obzirom na to da vam je ovo četvrti odlazak u inozemstvo iz hrvatskog kluba, znači li to da vam je lakše raditi u inozemstvu nego doma?

- Ne znam to, ispada da je tako. No zato znam da je zdravlje nešto na što treba pripaziti jer ovo je izuzetno stresan posao. S druge strane, ja sam tip trenera koji se jako puno troši, na svakom treningu i utakmici, a i potrošio sam se dosta kroz sva ona ljeta posvećena reprezentaciji. Dok sam bio klupski trener i izbornik znalo mi se dogoditi da imam oko 100 utakmica godišnje što je jako puno.

Kad smo već dotaknuli reprezentaciju, što će biti najteži dio posla vašeg nasljednika Perasovića?

- Peras zna u kom segmentu može biti bolje, a kada su igrači u pitanju, uvijek je samo jedna poruka, a to je da svaki onaj koji se odazove dođe s najvećim mogućim entuzijazmom.

Hoće li domaćinstvo Eurobasketu biti dodatni pritisak ili vjetar u leđa?

- Pokazalo se da mi izgledamo bolje kada je publika blizu nas, no to nosi i svoje zamke, ali više u eliminacijskom dijelu natjecanja. Tada to zna biti i omča oko vrata. Osim toga, uvijek treba vidjeti i kakva je publika. U Rimu i Milanu ti moraš isprovocirati publiku da bude uz tebe, moraš se bacati na glavu, klupa mora skakati, a u Bologni te pak guraju čim izađeš na teren.

>>Cedeviti 400.000 eura za Repešu. Veber: Razočaran sam što odlazi

Komentara 3

IV
ivanhoe1980
22:37 28.06.2015.

Sve najbolje Repeši.Vidi se da s dušom i srcem radi svoj posao i na tome mu se treba čestitati.Imao je nekih,po meni,pogršaka, ali tko radi taj i griješi.Za mene veliki profesionalac i pozitivac.

Avatar links
links
10:53 29.06.2015.

kakav ljigo, nije se nudio na tržištu, hahahahahah, hvala ti što si otišao!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije