Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GIANLUIGI LENTINI

Bio je najskuplji nogometaš svijeta, igrao sa Bobanom i završio u komi zbog drame s udanom ženom

Instagram
11.04.2023.
u 10:51

AC Milan kupio ga je za 14 milijuna eura što je 1992. godine bio svjetski rekord

Danas je za mnoge, osim za prave Calcio romantičare gotovo nepoznato ime, a imao je život kakav bi mogao da postane filmska priča. Strast, brzi automobili i afere umalo su ga koštala glave. Kada je postao nogometaš Milana, postao je najskuplji igrač u povijesti ove igre 1992. godine. Tada su ga Rossoneri platili 18,5 milijuna lira, što je oko 14 milijuna eura.  Otkako je došao u klub, osvojio je tri naslova prvaka Serie A, osvojio tri talijanska Superkupa i jednu Ligu prvaka.

Radi se o umirovljenom talijanskom nogometašu Gianluigiju Lentiniju ili za prijatelje Gigiju. Slava je dovela do toga da je divljao i uživao u noćnom životu previše, pa je čak odlučio da započne i ljubavnu aferu sa suprugom nogometnog junaka Italije, Salvatorea Tota Squillacija.

Lentini je jureći za svojom odabranicom Ritom doživio prometnu nesreću, a slomljena rebra i teške ozljede glave stavili su ga u induciranu komu. Kada se oporavio, pokušavao je da uđe u posao sa pčelarstvom, ali se o njemu pričalo zbog veza sa kriminalom. Procvjetao je u Torinu koji ga je odveo u Serie A, a drugoligaško čudo od djeteta vrlo je brzo morao doći na najveću scenu.

Zvali su ga 'čarobnjak sa krila' kada je maltretirao Lothara Mattheusa, Jurgena Klinsmanna i Andreasa Brehmea.  Utakmice protiv Real Madrida u polufinalu Kupa Uefe osigurale su mu mjesto u Milanu. Klubu su u tom trenutku došle prave zvijezde: Jean-Pierre Papin, potom Dejan Savićević i naš Zvonimir Boban, a u momčadi su već bili Marco van Basten i Ruud Gullit. 

U kolovozu 1993. ljubav ga je zamalo koštala glave. Trenirao je s Milanom u Genovi, na turniru prije početka sezone, ali je odlučio da više ne može izdržati. Sjeo je u svoj Porsche i odjurio prema Torinu, vozeći autocestom ogromnom brzinom prema ljubavnici Riti Bonaccorso koja je tada bila u braku sa Squillacijem. Pukla mu je guma, zbog čega je morao otići na servis kako bi je zamijenili.

Nova guma koju je stavio nije bila predviđena za velike brzine, a on je jurio 125 km/h.  Izgubio je kontrolu i sletio u jarak. Imao je i puno sreće jer ga je vozač kamiona izvukao iz automobila pre nego što je eksplodirao. Doživio je nekoliko prijeloma, pa je proveo dva dana u induciranoj komi.

Doživio je gubitak pamćenja, zamagljen vid i vrtoglavicu, a šuškalo se da mu je ova nesreća odnijela i čaroliju u nogama. Nikada više nije bio igrač kakav je bio prije kobne nesreće. 

 

Komentara 1

Avatar arba_arba
arba_arba
11:03 12.04.2023.

Srpskohrvatski jazik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije